Copii ţinuţi în frig. Un liceu din Severin a decis să reducă programul după ce, pentru a îndura frigul, elevii au venit la şcoală cu pături

Elevii Colegiului Naţional "Traian" din Drobeta Turnu Severin vor sta, săptămâna viitoare, mai puţine ore la şcoală, decizia fiind luată de conducerea şcolii ca urmare a temperaturilor scăzute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1336 afișări
Imaginea articolului Copii ţinuţi în frig. Un liceu din Severin a decis să reducă programul după ce, pentru a îndura frigul, elevii au venit la şcoală cu pături

Program redus la un liceu din Severin din cauza frigului din clase. În ultimele zile, elevii de clasa a XII-a au venit la şcoală cu pături

Potrivit directorului Colegiului Colegiului Naţional “Traian” din Drobeta Turnu Severin, Manuela Prajea, pe tot parcursul săptămânii viitoare, cursurile vor începe de la ora 9 şi vor avea o durată de 40 de minute fiecare. Şi pauzele au fost reduse de la 10 minute, la 5 minute.

"Avem 36 de clase de elevi. Instalaţia electrică nu suportă consumatori suplimentari. Nu avem avizul pompierilor să punem radiatoare şi depindem de termoficarea oraşului. Este o situaţie irezolvabilă. Se încălzesc clasele de la respiraţia copiilor şi a noastră, a profesorilor. În această dimineaţă am avut clase în care temperature era sub 15 grade. S-a luat decizia, în Consiliul de Administraţie de a scurta orele cu 10 minute şi pauzele cu 5 minute, pe perioadă limitată", a precizat directoarea liceului.

Joi, o echipă de inspectori şcolari a mers la unitatea de învăţământ pentru a măsura temperatura după ce elevii unei clase de a XII-a au venit, în ultimele zile, la şcoală cu pături, întrucât, spun ei, este prea frig.

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Ene spune că deşi cele mai multe unităţi de învăţământ depind de reţeaua de termoficare a oraşului, încă nefuncţională, deocamdată nu se pune problema suspendării cursurilor.

"Toate grădiniţele din municipiu se descurcă pe cont propriu, în sensul că au aparate electrice omologate. În şcoli, în cazul în care managerii unităţilor de învăţământ consideră că au spaţii mai călduroase şi acelea sunt libere, pot muta elevii. Aceasta este situaţia pe moment. În intervalul 29 octombrie - 6 noiembrie, micuţii vor fi şi în vacanţă şi sperăm ca până atunci autorităţile locale să soluţioneze situaţia. Şi anul trecut am trecut prin aceeaşi situaţie, s-a soluţionat pe la jumătatea lunii noiembrie", a spune şefa ISJ Mehedinţi.

Între timp, primarul Marius Screciu a anunţat că municipalitatea urmează să desemneze firma care se va ocupa de producerea efectivă a agentului termic cu utilajele închiriate de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, societate aflată în faliment. Joi au fost deschise ofertele firmelor care au participat la o licitaţie organizată în acest sens, iar astăzi sunt studiate documentele.

"În acest moment avem patru oferte, se intră în negociere directă, sperăm ca în zilele următoare să ne putem apuca liniştiţi de treabă. Vă pot spune că suntem pe final şi cu negocierele pentru achiziţionarea de păcură", a spus Marius Screciu.

„În acest moment avem patru oferte, se intră în negociere directă, sperăm ca în zilele următoare să ne putem apuca liniştiţi de treabă. Vă pot spune că suntem pe final şi cu negocierele pentru achiziţionarea de păcură”, a afirmat primarul Marius Screciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici