Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, este operat din nou la Cluj

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din luna ianuarie din Munţii Apuseni, este supus, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca, unei noi intervenţii chirugicale la femurul stâng, unde nu s-a depus suficient calciu.

Urmărește
239 afișări
Imaginea articolului Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, este operat din nou la Cluj

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, este operat din nou la Cluj (Imagine: Vasile Măgrădean/Mediafax Foto)

Dan Petrescu, tatăl copilotului, a declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul a fost internat luni la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca, iar marţi este operat la femurul stâng deoarece nu s-a depus calciu cât trebuia.

"Va fi un fel de auto-transplant, i se va lua o bucăţică mică de os şi se va pune la femur. Asta e situaţia, medicii ne-au spus că se întâmplă astfel de lucruri. După intervenţia chirurgicală, Răzvan va mai rămâne internat câteva zile la Cluj", a spus Dan Petrescu.

TITLURILE ZILEI

Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a fost internat timp de o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, fiind externat în 21 februarie. De altfel, el a fost operat de mai multe ori la picioare, iar după externare el a venit de mai multe ori la control la spitalul din Cluj.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În accident au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici