- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.05.2014, 16:58)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean a lansat, la Aeroportul Henri Coandă, primul infochioşc pentru românii care călătoresc
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a lansat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, primul infochioşc cu informaţii utile pentru românii care călătoresc în străinătate, urmând ca în 2014 să fie lansate alte 7 infochioşcuri la Gara de Nord şi în principalele staţii de metrou din Bucureşti.
Urmărește
126 afișări
Titus Corlăţean (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
"În ultima perioadă, au apărut noi conflicte, ştim de conflictul din Siria, acolo unde sunt români stabiliţi sau au fost români care au fost în tranzit prin Siria. Ştim foarte bine de conflictele anterioare din Egipt, manifestaţii violente în Turcia, conflictul din Afganistan şi, mai recent, conflictul din Ucraina (...) În astfel de situaţii este firesc ca cetăţenii români să se informaţi şi să fie ajutaţi să fie informaţi asupra a ceea ce au de făcut şi asupra a ceea ce trebuie să evite să facă", a declarat, într-o conferinţă de presă la aeroport, Titus Corlăţean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Programul oferă, atât prin intermediul infochioşcului, cât şi prin intermediul unei aplicaţii dezvoltată pe platformele iOS şi Android, informaţii despre ţările în care călătoresc românii, adresa şi numerele de telefon ale ambasadelor şi consulatelor României, alerte de călătorie şi alte informaţii utile.
Totodată, în program a fost inclus şi un ghid al alegătorului român din străinătate, în vederea europarlamentarelor din 25 mai.
Şeful diplomaţiei a precizat că aplicaţia pentru infochioşc a fost realizată de Departamentul pentru Tehnologia Informaţiilor din MAE, iar achiziţionarea infochioşcurilor a fost făcută din bugetul instituţiei, prin achiziţie publică. Un infochioşc a costat în jur de 22.500 de lei.
Corlăţean a mai spus că aplicaţia pentru smartphone a fost realizată de o firmă de specialitate, MAE plătind în jur de 10.000 de euro.
Ministrul a subliniat că MAE a făcut "un lucru uriaş" prin lansarea acestor infochioşcuri, "în limita bugetului nostru mai degrabă modest", exprimându-şi speranţa că anul viitor vor fi lansate şi în capitalele de regiune.
Rugat să comenteze faptul că şi Ministerul Muncii are în plan lansarea unor astfel de infochioşcuri anul viitor, Corlăţean a spus: "Fiecare face pe domeniul său de competenţă".
La lansare au fost prezenţi şi reprezentanţii României la Eurovision, Paula Seling şi Ovi.
Cele două noi servicii consulare, infochioşcurile cu informaţii de călătorie şi aplicaţia pentru telefon mobil, fac parte din campania "Călătoreşte în siguranţă", demarată de MAE în 2012.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit