- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.09.2015, 17:36)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Corneliu Vadim Tudor, înmormântat cu onoruri militare: Văcăroiu, Funar şi Dumitru Dragomir, printre cei prezenţi la ceremonie - FOTO, VIDEO
Fondatorul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a fost înmormântat, joi, la Cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare, la procesiunea religioasă participând zeci de simpatizanţi PRM, dar şi politicieni, printre care Nicolae Văcăroiu, Codrin Ştefănescu şi Gheorghe Funar.
Urmărește
3225 afișări
Onorurile militrare au fost prezentate de Regimentul 30 al Gardei Naţionale, iar drapelul naţional a acoperit sicriul lui Vadim Tudor, care a fost condus pe ultimul drum de lideri politici, membrii PRM şi simpatizanţi ai lui Vadim Tudor.
Nicolae Văcăroiu, premier al României, între anii 1992 şi 1996, venit să îi aducă un ultim omagiu lui Corneliu Vadim Tudor, le-a vorbit jurnaliştilor, în aşteptarea cortegiului funerar despre „memoria colosală” a lui Corneliu Vadim Tudor.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 22:22
• Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
ieri, 20:07
-
ieri, 18:38
• Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
-
ieri, 16:33
-
ieri, 21:14
• Conor McGregor a fost găsit vinovat de viol într-un proces civil la Dublin
-
ieri, 15:04
-
ieri, 20:26
-
ieri, 13:52
-
ieri, 13:00
-
ieri, 11:17
-
ieri, 10:16
• Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
ieri, 14:12
• Paradă de 1 Decembrie în Capitală cu 2.500 de militari, 190 de mijloace tehnice şi 45 de aeronave
-
ieri, 06:00
• Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
ieri, 09:10
-
ieri, 12:27
Nicolae Văcăroiu a declarat că "scena politică este mai săracă", după moartea acestuia, susţinând că este nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume.
"Scena politică este mai săracă. Avem nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume. Sigur, a şi deranjat, poate uneori pe nedrept, atacând unele persoane. Dar dacă punem la un loc, a lăsat ceva în urmă pentru poporul român, această dragoste pentru poporul român, mândria de a fi român o exprima în permenenţă. Repet, este o mare pierdere", a spus Nicolae Văcăroiu.
La înmormântare au participat, de asemenea, şi iubitorii de animale care au ţinut în mână poze în care Corneliu Vadim Tudor apărea în compania unor câini şi pe care erau înscrise mesajul "Cine nu iubeşte animalele, nu iubeşte oamenii".
Pe parcursul procesiunii religioase, deasupra Cimitirului Ghencea Civil au survolat elicoptere ale Armatei.
După terminarea sujbei religioase mai mulţi apropiaţi ai lui Corneliu Vadim Tudor au luat cuvântul, iar unul din preoţi au citit mesajul pe care Preafericitul Partriarh Daniel l-a transmis familiei lui Corneliu Vadim Tudor.
"Om credincios şi erudit, patriot şi bun orator, domnul Corneliu Vadim Tudor va rămâne în memoria românilor pentru pasiunea şi spiritul să dinamic dovedite în susţinerea propriilor sale convingeri", a transmis Preafericitul Partriarh Daniel .
În rândul celor prezenţi la ceremonia funerară s-au mai aflat politicieni precum Marius Marinescu, Dumitru Dragomir, Codrin Ştefănescu, Gheorghe Funar, Bodgan Diaconescu, cântăreţii Marian Nistor, Irina Loghin, Cornelia Catanga.
Coborârea sicriului în cavoul familiei s-a petrecut anevois, fiind necesare redimensionarea cavoului, întrucât sicriul cu osemintele lui Vadim Tudor a avut o dimesiune mai mare decât cele tradiţionale.
Fostul senator Marius Marinescu a rămas la cavoul familiei până când groparii au terminat de ajustat cavoul şi sicriul a fost coborât în aplauzele celor prezenţi.
Corneliu Vadim Tudor, care s-a născut în 28 noiembrie 1949 şi s-a stins din viaţă luni, a absolvit în 1971 Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie. În perioada 1978–1979 a urmat la Universitatea din Viena un curs de istorie, ca bursier "Herder", devenind doctor în istorie.
Înainte de 1989 a fost un apropiat al lui Eugen Barbu şi a lucrat la revista acestuia "Săptămâna", fiind membru al PCR, din septembrie 1980 până la 5 iunie 1989, când, din cauza unor motive "politice, culturale şi personale", şi-a depus carnetul PCR şi legitimaţia de ziarist pe adresa lui Nicolae Ceauşescu.
În 1990, înfiinţează revista "România Mare", unde ocupă postul de redactor şef. De asemenea, a înfiinţat revista Tricolorul. Alături de acelaşi Eugen Barbu a înfiinţat partidul cu doctrină naţionalistă România Mare, pe care l-a condus şi l-a reprezentat în Parlamentul României în mai multe legislaturi, din 1992 până în 2008. A fost europarlamentar şi a candidat de cinci ori la preşedinţie.
Citeşte şi: Corneliu Vadim Tudor, condus pe ultimul drum: Sicriul cu trupul neînsufleţit, dus la cimitir, după o slujbă oficiată de 16 preoţi - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Parohul bisericii Sfântul Gheorghe: Lume ca la Vadim Tudor am avut doar la resfinţirea bisericii şi la Hramul Mare de Sf. Nicolae - VIDEO
Citeşte şi: Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu. Preşedinţia a trimis o coroană de flori - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Corneliu Vadim Tudor, condus pe ultimul drum: Sicriul cu trupul neînsufleţit, dus la cimitir, după o slujbă oficiată de 16 preoţi - FOTO, VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe