- Home
- Social
- (29.05.2021, 23:37)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coşmarul unei românce pe care familia a vândut-o la fragedă vârstă face vâlvă în Italia. Nu-şi ştie numele real şi nici când s-a născut
- Femeia s-a născut în România, dar la vârsta de 7 ani, părinţii eu au dat-o unei familii de etnie romă, despre care credea că sunt unchii din partea mamei.
- După 8 ani în care a fost maltratată de falsele rude, fata a reuşit să scape.
- Dar coşmarul nu s-a terminat, neavând niciun act de identitate.
Urmărește
1209 afișări
Coşmarul unei românce pe care familia a vândut-o la fragedă vârstă face vâlvă în Italia. Nu-şi ştie numele real şi nici când s-a născut
Ajunsă de copil în Italia împreună cu nişte romi pe care îi credea unchii săi din partea mamei, a reuşit să scape şi să-şi întemeieze o familie.
Este povestea Evei (sau Eda) Alina Marin (nici măcar nu ştie dacă acesta este într-adevăr numele real), vândută, cel mai probabil, de către părinţii pe când avea doar 7 ani unui cuplu de romi. Împreună cu noua ”familie”, plecând din România, a ajuns în Germania, apoi în Franţa şi, în cele din urmă, în Italia, la Torino.
Au tratat-o ca pe o servitoare şi au obligat-o să cerşească, să spele geamuri la semafoare şi să fure. Dar Eva, care nu-i va uita niciodată pe ceilalţi doi copii care au fost cu ea, cel mai probabil vânduţi de alte familii, după opt ani de chin refuză viaţa care îi era propusă. A fugit, a cerut ajutorul călugăriţelor vicentine din Via Nizza şi, prin intermediul asistenţilor sociali, a ajuns într-o comunitate din Val Cerrina.
Anii trec, Eva află sentinţa torţionarilor, începe să muncească, ţine în mâini un certificat de naştere cu numele ei şi obţine un paşaport de la ambasada României de la Roma. Doi ani mai târziu, când a cerut reînnoirea paşaportului, Eva a descoperit că certificatul de naştere corespundea unei alte persoane şi că nici data (20 august 1983) nu părea să fie data sa de naştere.
"Nu ştiu cine sunt. Eram prea mică pentru a avea amintiri precise. Pot să spun că atunci când mi-am sărbătorit ziua de naştere a fost cald... Din 2002, când au găsit în România o femeie căreia îi "aparţineau" datele care îmi fuseseră atribuite, nu mai am identitate. Mi se spunea Eda, sunt sigură de asta, dar nu mai pot spune nimic“, mărturiseşte fata, citată de Prima Chivasso.
„Pentru mine, de fiecare dată, este o rană enormă: nu pot avea documente, iar atunci când reuşesc să le obţin, acestea durează doi ani, nu-mi pot reînnoi permisul de conducere, nu pot merge la un medic de familie sau să-mi înscriu copiii la şcoală. Am lucrat la o firmă, la Casale, apoi, când au apărut dificultăţile cu documentele, am fost concediată de pe o zi pe alta şi aproape sigur nu voi vedea nici un ban din contribuţiile plătite, legate de un cod fiscal pe care nu-l mai am“, mai spune românca fără identitate.
„O soluţie ar putea fi să mă declar "apatridă", dar în unele documente apar ca fiind născută în România, chiar dacă ambasada nu a reuşit să mă identifice şi nu mă recunoaşte ca cetăţean al său, şi, prin urmare, acest lucru este imposibil", mai zice femeia.
Publicaţia italiană a luat legătura cu Ambasada României la Roma şi cu Consulatul General al României la Torino.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe