CRĂCIUN 2015 în Sibiu: Petreceri pe pârtie şi produse tradiţionale, în ofertele de sărbători

Zeci de unităţi turistice din judeţul Sibiu au pregătit oferte speciale pentru Crăciun şi Revelion şi îi atrag pe turişti cu plimbări cu sania trasă de cai, petreceri pe pârtie şi produse tradiţionale, atât la pensiunile din Mărginimea Sibiului, cât şi la Târgul de Crăciun din municipiul Sibiu.

Urmărește
1681 afișări
Imaginea articolului CRĂCIUN 2015 în Sibiu: Petreceri pe pârtie şi produse tradiţionale, în ofertele de sărbători

CRĂCIUN 2015 în Sibiu: Petreceri pe pârtie şi produse tradiţionale, în ofertele de sărbători

Unităţi turistice din Mărginimea Sibiului, de la Păltiniş, Bâlea Lac şi din municipiul Sibiu au pregătit oferte speciale pentru Crăciun şi Revelion, acestea fiind zonele preferate, de obicei, de cei care aleg judeţul Sibiu pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

Ofertele sunt multiple, iar de Crăciun preţurile pornesc de la 50 de lei şi pot ajunge până la 280 de lei pe noapte de persoană, iar de Revelion tarifele sunt cuprinse între 47 şi 565 de lei pe noapte de persoană.

Mărginimea Sibiului - produse tradiţionale, plimbări cu sania şi colinde

O casă de vacanţă din Gura Râului, cu 14 locuri dispuse în patru camere cu baie proprie, având o bucătărie utilată, se închiriază cu 50 de lei pe noapte de persoană pentru un sejur de minim două nopţi. Casa se închiriază doar integral, iar de Revelion a fost deja rezervată. În momentul rezervării se plăteşte un acont de 33 la sută. La această unitate se oferă doar cazarea, asigurarea mesei fiind în sarcina turiştilor.

Tot cu 50 de lei pe noapte de persoană se închiriază şi o casă de vacanţă din Râul Sadului. Unitatea are 12 locuri, în trei camere, şi se închiriază, de Crăciun, integral, pentru minim două nopţi. Cei care aleg această unitate trebuie să plătească un avans de 20 la sută şi pot alege fie să-şi pregătească singuri mâncarea, fie să o comande proprietarilor, contra cost.

Tot în Mărginimea Sibiului, o pensiune de patru margarete din localitatea Sibiel, care are şapte camere duble, cu baie proprie, frigider şi televizor şi care le oferă turiştilor posibilitatea de a face saună sau de a se plimba cu trăsura şi cu sania trasă de cai, dacă va fi zăpadă, poate fi închiriată la preţul de 100 de lei pe noapte de persoană fără masă sau 210 lei pe noapte de persoană, cu demipensiune. Cei care aleg varianta cu demipensiune vor avea parte şi de masa festivă de Crăciun, în care sunt incluse mâncăruri tradiţionale româneşti, dar şi feluri de bază specifice zonei, din carne de oaie şi porc.

Această unitate se poate închiria integral, pentru minim trei nopţi, dar se poate închiria şi individual, pentru minim două persoane şi minim trei nopţi. La rezervare se plăteşte un avans de 30 la sută din tarif.

În Mărginimea Sibiului, cel mai mare tarif îl are un complex turistic din Gura Râului, organizat pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Complexul dispune de 52 de locuri, distribuite în cinci corpuri de clădire. Camerele au încălzire centrală, băi proprii, televizor şi cablu. Două din cele cinci cabane au şi living cu şemineu, baie, televizor şi cablu, fiind potrivite pentru grupuri mai mari, de până la 20 de persoane.

Complexul oferă loc pentru foc de tabără şi posibilităţi multiple de petrecere a timpului: rummy, şah, table, tenis de masă, karaoke, călărie, plimbări cu ponei pentru copii, plimbări cu trăsura şi sania trase de cai.

Cazarea şi pensiunea completă la această unitate costă 280 de lei pe noapte de persoană, în pachet fiind inclusă şi masa festivă. De Crăciun, li se oferă turiştilor, printre altele, cârnaţi, caltaboş şi tobă de casă, chifteluţe, slănină afumată, bacon, jumări, telemea, brânză de burduf, zacuscă şi ceapă roşie. De asemenea, se vor pregăti sărmăluţe, păstrav la grătar şi tort. Fiecare turist va primi un cadou de la Moş Crăciun, aşteptat să sosească în timpul cinei festive.

Pachetul minim la această unitate este de trei nopţi şi nu există condiţie referitoare la numărul minim de persoane pentru închiriere.

Aici mai sunt locuri disponibile şi pentru Revelion. Oferta include cazare cu pensiune completă, la preţul de 445 de lei pe noapte de persoană, cu masa festivă inclusă. Meniul cuprinde, printre altele, tartine cu somon afumat, ruladă de salam cu caşcaval, piept de curcan învelit în bacon, saramură de peşte, dar şi produse tradiţionale de porc. Pentru felul principal vor fi pregătiţi minifrigărui, friptură de vită, piept de curcan, ficăţei de pui.

Potrivit site-urilor specializate în oferte turistice, pentru Crăciun au fost complet închiriate 17 unităţi din Mărginimea Sibiului şi mai au oferte 18 unităţi.

Pentru Revelion au fost deja închiriate 52 de unităţi de cazare şi mai sunt oferte disponibile la nouă unităţi. În această zonă, cunoscută pentru respectarea tradiţiilor, multe dintre pensiuni nu au scos locuri pentru Crăciun, proprietarii acestora dorind să-şi petreacă în linişte sărbătorile.

Pentru Revelion, unităţile disponibile pot fi închiriate la preţuri cuprinse între 112 lei pe noapte de persoană, la o pensiune de trei margarete din Turnu Roşu, şi pot ajunge până la 420 de lei de persoană, la o pensiune din Gura Râului, exceptând oferta celor de la complexul turistic din Gura Râului, care, cu 445 de lei pe noapte de persoană, sunt cei mai scumpi şi în ceea ce priveşte ofertele de Revelion.

Mărginimea Sibiului cuprinde 18 localităţi înşirate la poalele Munţilor Cindrel şi Lotru.

"Mulţi o vizitează, puţini o uită. Este Mărginimea Sibiului, ţinutul în care dimineaţa te trezesc clopotele vitelor şi huruitul căruţelor trase de cai; locul în care mireasma căpiţelor de fân, pajiştile înflorite şi turmele răsfirate de oi te duc cu gândul la un tărâm îndepărtat. E locul în care, iarna, copiii încă se dau pe săniuţe pe uliţi dosite, înecate în fum de foc cu lemne. Pentru mulţi este doar o imagine desprinsă dintr-un film, dar pentru Mărginimea Sibiului este viaţa de zi cu zi", se arată pe site-ul Agenţiei Judeţene de Turism din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu.

Orice localitate ar alege, turiştii au ce vedea în Mărginimea Sibiului - de la privelişti de neuitat, la muzee şi biserici vechi. Cei care îşi petrec aici sărbătorile vor fi colindaţi de cetele de feciori care trec din casă în casă şi prezintă colinde tradiţionale din zonă.

Păltiniş - petreceri pe pârtie, parcuri de distracţie şi cazare de la 47 de lei pe noapte

În staţiunea Păltiniş, preţul pentru închirierea unui spaţiu de Crăciun porneşte de la 47 de lei pe noapte de persoană, la o vilă care are 16 locuri de cazare în cinci camere. Vila are bucătărie utilată şi spaţiu pentru grătar în curte. Unitatea se închiriază integral, unui grup de persoane, pentru minim patru nopţi, iar pentru Revelion nu mai sunt locuri disponibile.

La o pensiune de trei stele, care are 12 locuri de cazare în şase camere cu paturi duble, baie proprie, televizor şi încălzire centrală, tariful de cazare ajunge la 100 de lei pe noapte de persoană. Unitatea are un living mare, televizor, sistem de sunet surround, DVD player şi calculator, bucătărie complet utilată, dar şi cameră de activităţi cu masă de ping pong, şah, table şi alte jocuri. Unitatea se închiriază unui singur grup de turişti pentru un sejur de minim trei nopţi, iar de Revelion este indisponibilă.

De Crăciun, cele mai mari preţuri în staţiunea Păltiniş sunt cuprinse între 260 şi 286 de lei pe noapte de persoană, la un hotel de trei stele care are camere duble, dar şi apartamente de lux. În tarif sunt incluse cazarea, pensiune completă şi masa festivă. Unitatea dispune de internet, climatizare personalizată în fiecare cameră, acces cu cartelă magnetică. Unitatea are 80 de locuri în camere duble cu pat matrimonial şi cinci apartamente de lux.

Şi de Revelion, această unitate are cele mai mari preţuri pentru închirierea unor spaţii de cazare. În funcţie de tipul camerei, preţul variază între 515 şi 565 de lei de persoană pe noapte. În tarif sunt incluse cazarea, pensiune completă şi masa festivă de Revelion, care conţine produse tradiţionale, dar şi mâncăruri din bucătăria internaţională.

De Revelion, cel mai mic tarif în staţiunea Păltiniş este de 307 lei pe noapte de persoană, la o pensiune de cinci margarete. În tarif sunt incluse cazarea, demipensiune şi masa festivă care constă în buchet de legume, medalion de pui, muşchiuleţ afumat, somon afumat, rulou de şuncă cu hrean şi tartine cu icre, pentru aperitiv. La felul principal se vor prepara file de şalău în crustă de susan, legume mexicane, sos de lămâie şi muşchiuleţ "Cindrel", sos brun, bulete de cartofi, conopidă şi broccoli înăbuşiţi în unt. În plus, se vor servi deserturi. Unitatea are 31 de locuri de cazare, iar sejurul minim este de trei nopţi, pentru minim două persoane.

Cei care aleg staţiunea Păltiniş pentru petrecerea sărbătorilor se vor putea bucura de schi şi sanie, chiar dacă temperaturile nu vor fi foarte scăzute şi nu se anunţă ninsori. În staţiune funcţionează un complex privat dotat cu tunuri de zăpadă, unde sunt cinci pârtii de lungimi şi dificultăţi diferite, dar şi pârtie de snowboard. Complexul are instalaţie de teleschi şi telescaun, dar şi instalaţie de nocturnă. În 26 decembrie şi de Revelion aici vor fi organizate petreceri.

În Păltiniş funcţionează, de asemenea, un parc de aventură complex, unde doritorii îşi pot petrece timpul liber.

Bâlea Lac - zăpadă abundentă, sporturi extreme şi privelişti uimitoare

Cei care însă îşi doresc să fie ceva mai departe de agitaţia unei staţiuni pot alege Bâlea Lac. La peste 2.000 de metri altitudine, în inima Munţilor Făgăraş, există doar trei posibilităţi de cazare: două cabane de trei stele sau Hotelul de Gheaţă.

De Crăciun, una dintre cabane se poate închiria la preţuri cuprinse între 630 de lei de persoană pentru sejurul de trei nopţi, în camere cu patru paturi, şi 720 de lei de persoană pentru acelaşi sejur într-o garsonieră. În tarif sunt incluse cazarea, demipensiune şi masa festivă de Crăciun.

La cealaltă cabană turiştii plătesc două nopţi şi stau trei. Tariful pentru întregul sejur este de 350 de lei de persoană în cameră dublă şi 420 de lei de persoană în apartament. Oferta include cazare, demipensiune şi masa de Crăciun.

De Revelion, la prima cabană sejurul de trei nopţi costă între 1.080 de lei de persoană în camere cu patru paturi şi ajunge la 1.170 de lei de persoană în garsonieră, în tarif fiind incluse masa festivă şi demipensiunea.

La cealaltă cabană oferta "plăteşti două, stai trei" este valabilă şi de Revelion, tariful fiind cuprins între 840 de lei de persoană în camerele duble şi 990 de lei de persoană în apartament.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a cărui construcţie este în plină desfăşurare, va fi inaugurat în Ajunul Crăciunului. Cei care doresc să se cazeze aici vor trebui să plătească 440 de lei pe noapte pentru o cameră. De Revelion, întreg hotelul este rezervat de turişti britanici.

Cei care aleg Bâlea Lac au posibilitatea să schieze, să se dea cu sania, cu snowboardul sau să patineze, putând închiria de la Bâlea Lac echipamentele necesare.

În această perioadă a anului, la Bâlea Lac se ajunge doar cu telecabina, tariful fiind de 30 de lei de persoană pentru un drum.

Municipiul Sibiu - Târgul de Crăciun şi tarife de la 50 de lei la pensiune

Municipiul Sibiu este o altă destinaţie atractivă de sărbători. Aici sunt sute de unităţi de cazare care au oferte pentru Crăciun şi Revelion, de la hosteluri sau pensiuni mici care oferă pentru 50 de lei un loc în cameră cu mai multe paturi, până la hoteluri de cinci stele cu SPA, unde tariful de închiriere a unei camere poate depăşi o sută de euro pe noapte.

Cei care doresc să se cazeze în oraş de Crăciun sau Revelion au la dispoziţie site-uri specializate în oferte turistice sau site-urile unităţilor de cazare şi pot alege în funcţie de buget sau preferinţe.

Odată ajunşi în municipiul Sibiu, turiştii pot vedea Târgul de Crăciun din oraş, inclus de publicaţii din străinătate în topul târgurilor de Crăciun din lume. Aici, în 70 de căsuţe din lemn, meşteri populari şi comercianţi din 22 de judeţe ale ţării oferă dulciuri, ornamente de sărbători, produse unicat, aranjamente florale, ceramică, bijuterii şi accesorii.

În Târgul de Crăciun tronează un brad înalt de aproape 20 de metri, împodobit cu mii de beculeţe, iar peste întreaga piaţă este întinsă o plasă de beculeţe care dă un farmec aparte locului.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este o altă posibilitate pentru cei care doresc să facă ceva interesant în oraş. Întins pe 96 de hectare, muzeul oferă şansa admirării unor monumente ale satului de odinioară, dar şi posibilitatea unor plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai.

Turiştii care se cazează în Sibiu pot vizita atât staţiunea Păltiniş, aflată la circa 30 de kilometri, cât şi Bâlea Lac, satele din Mărginimea Sibiului sau bisericile şi cetăţile fortificate din judeţ.

Pentru noaptea de Revelion, aproape toate cluburile, localurile, restaurantele şi pub-urile vin cu câte o ofertă tentantă, depinde de fiecare să găsească exact ce îşi doreşte.

Cei care doresc să întâmpine noul an în Piaţa Mare vor avea parte de un Revelion retro, pe scenă urcând Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă, Adrian Romcescu şi Riff.

În urma tragediei din Clubul Colectiv, Primăria Sibiu a decis să înlocuiască tradiţionalul foc de artificii de la miezul nopţii cu un spectacol de lasere, lumini şi confetti, pentru a marca trecerea în noul an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici