- Home
- Social
- BRAŞOV/SINAIA, (23.12.2015, 17:05)
- Mihaela Gradinaru , Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRĂCIUN 2015: Se schiază pe Valea Prahovei. La Sinaia zăpada are o jumătate de metru, iar în Poiana Braşov, 40 de centimetri
Turiştii pot schia în condiţii bune la Sinaia, unde pârtiile de mare altitudine sunt acoperite cu zăpadă naturală, dar şi la Azuga, unde au fost pornite tunurile de zăpadă pe pârtiile pentru începători, precum şi la Poiana Braşov, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 40 de centimetri.
Urmărește
4585 afișări
CRĂCIUN 2015: Se schiază pe Valea Prahovei. La Sinaia zăpada are o jumătate de metru, iar în Piana Braşov, 40 de centimetri (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)
În staţiunea Sinaia de pe Valea Prahovei, iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la peste 2.000 de metri altitudine. În Valea Dorului şi Valea Soarelui a nins, iar pârtiile sunt acoperite cu un strat de zăpadă naturală care măsoară aproximativ jumătate de metru.
Citeşte şi: CRĂCIUN 2015 în Sibiu: Petreceri pe pârtie şi produse tradiţionale, în ofertele de sărbători
La Azuga se schiază pe două pârtii pentru începători, dar şi pe o porţiune din golul alpin Sorica, unde stratul de zăpadă naturală atinge 40 de centimetri. Astfel, se schiază pe pârtia Cazacu şcoală, care are o lungime de 120 de metri, şi Cazacu începători, cu o lungime de 350 de metri, ambele pârtii fiind acoperite cu un strat de 20-25 de centimetri de zăpadă artificială.
TITLURILE ZILEI
-
• Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
astăzi, 19:26
-
astăzi, 17:56
• Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
astăzi, 15:03
• Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
astăzi, 11:36
-
astăzi, 19:05
• Franţa conectează un nou reactor nuclear la sistemul energetic al ţării după 25 de ani
-
astăzi, 14:07
-
astăzi, 13:25
-
-
astăzi, 13:57
• MAE anunţă că nu există români pe lista victimelor atacului de la Magdeburg
-
astăzi, 08:58
-
astăzi, 08:35
• Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
-
astăzi, 09:51
-
ieri, 20:55
• Importurile Uniunii Europene de gaz natural lichefiat (GNL) din Rusia ajung la un nivel record
-
astăzi, 07:44
-
astăzi, 07:42
În staţiunea Buşteni nu se schiază, însă turiştii se pot distra în parcul de la baza domeniului schiabil al staţiunii.
”Pârtia Kalinderu este pregătită din punct de vedere tehnic, dar din cauza temperaturilor ridicate nu avem zăpadă. În schimb este deschis fun-park-ul”, a declarat administratorul pârtiei, Mihai Dobre.
Începând de marţi, braşovenii şi turiştii pot schia în Poiana Braşov, în partea superioara a Masivului Postăvarul, unde starea pârtiilor este bună, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetri, cea mai mare parte fiind zăpadă artificială.
Pentru ca pârtiile să fie practicabile în partea superioară a masivului, s-au utilizat aproximativ 32.000 de metri cubi de apă din lacul artificial situat pe platoul Ruia pentru producerea de zăpadă artificială.
"În acest moment, în lacul de acumulare sunt aproximativ 115.000 metri cubi de apă, dintr-un total de 140.000 metri cubi. În funcţie de condiţiile meteo, se va continua înzăpezirea artificială în partea superioară şi, dacă este posibil, în partea inferioară a masivului. Sistemul de înzăpezire cu lăncii funcţionează la temperaturi de -4 grade Celsius, iar tunurile la -2 grade Celsius“, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
În prezent, sunt funcţionale patru instalaţii pe cablu: telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschi Ruia.
Tarifele pe transportul pe cablu au rămas aceleaşi ca în ultimii patru ani. O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între 6 şi 12 ani. Urcarea şi coborârea costă 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În ceea ce priveşte accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 puncte, costă 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii.
De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta şi pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcţie de ore, preţul încadrându-se între 60 şi 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon, consecutive sau nu, 1.000 de lei (600 de lei pentru copii). Cele mai aglomerate pârtii din Poiana Braşov sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri). Pârtiile din Poiana Braşov au, în prezent, o lungime totală de 24 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 85 de hectare.
La Poiana Braşov a fost deschis, marţi, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT), în urma unui proiect cu fonduri europene, în valoare de aproape 500.000 de lei. Tot în cadrul proiectului a fost realizat şi site-ul de promovare şi informare al CNIPT, care cuprinde o bază de date cu informaţii despre Poiana Braşov: structuri de primire turistice (hoteluri, moteluri, pensiuni, vile, campinguri), atracţii turistice, hărţi şi trasee turistice, căi de acces, evenimente, adrese utile, informaţii utile, în limbile română, engleză, franceză şi germană.
Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile pe Valea Prahovei pot opta, de Crăciun, între o pensiune unde plătesc 40 de lei pe noapte de persoană pentru o cameră triplă sau hoteluri cu oferte care ajung până la 750 de lei de persoană. De Revelion, preţurile sunt duble sau chiar triple.
De asemenea, cei care aleg să îşi petreacă sărbătorile la Poiana Braşov se pot caza de la tarife care încep de la 200 de lei de persoană pe noapte la pensiune, în timp ce la un hotel de cinci stele un sejur de Revelion ajunge la 1.350 de euro de persoană pentru şase nopţi.
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe