Creştere confirmată a numărului de imigranţi care vin pe Marea Neagră. Cel puţin 475 de imigranţi au ajuns în România într-o lună; Agenţia UE pentru frontiere (Frontex) anunţă monitorizarea rutei

Cel puţin 475 de imigranţi extracomunitari au ajuns în România, pe Marea Neagră, în ultima lună, anunţă Garda de Coastă, în timp ce Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex) a transmis că monitorizează cu atenţie noua rută.

Urmărește
1009 afișări
Imaginea articolului Creştere confirmată a numărului de imigranţi care vin pe Marea Neagră. Cel puţin 475 de imigranţi au ajuns în România într-o lună; Agenţia UE pentru frontiere (Frontex) anunţă monitorizarea rutei

Creştere confirmată a numărului de imigranţi care vin pe Marea Neagră. Cel puţin 475 de imigranţi au ajuns în România într-o lună; Agenţia UE pentru frontiere (Frontex) anunţă monitorizarea României

Garda de Coastă a comunicat luni, pentru agenţia Reuters, că 475 de imigranţi extracomunitari au ajuns pe ţărmul României în aproximativ o lună, în intervalul august-septembrie. Printre imigranţi se numără cetăţeni din Irak şi Iran. Şapte presupuşi traficanţi de persoane din Turcia, Bulgaria, Siria, Irak şi Cipru au fost arestaţi.

Cifrele marchează o creştere puternică în comparaţie cu cei 500 de imigranţi care au traversat Marea Neagră în total în intervalul 2013-2015, conform informaţiilor furnizate de România.

Ministerul bulgar de Interne a anunţat că în anul 2017 nu au fost capturaţi imigranţi în zona bulgară a Mării Negre.

Agenţia Uniunii Europene pentru frontiere (Frontex) a anunţat că monitorizează situaţia, în contextul în care traficanţii de persoane sunt în căutare de rute alternative după îngreunarea situaţiei pe Marea Mediterană. "Deşi este prematur să vorbim despre deschiderea unei noi rute pentru imigranţi, recentele incidente privind interceptarea unor ambarcaţiuni pe Marea Neagră sugerează că traficanţii ar putea urmări reactivarea acestei rute", a declarat, pentru Reuters, Krzysztof Borowski, un purtător de cuvânt al Frontex.

Potrivit Agenţiei UE pentru frontiere, ruta pe Marea Neagră a fost ultima dată activă în anul 2014 şi nu ar exista posibilitatea unui aflux de amploare de imigranţi, în contextul condiţiilor dificile de navigare, mai ales toamna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici