Cristian Borcea, operat pe cord la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Preşedintele Dinamo avea o malformaţie, probabil congenitală

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost operat pe cord, luni, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, de către doctorul Şerban Brădişteanu, care l-a operat şi pe Cornel Dinu. Cristian Borcea avea o malformaţie, probabil congenitală, artera coronară era strangulată de o punte musculară, a explicat, luni, medicul Şerban Brădişteanu, la finalul intervenţiei chirurgicale.

Urmărește
4910 afișări
Imaginea articolului Cristian Borcea, operat pe cord la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Preşedintele Dinamo avea o malformaţie, probabil congenitală

Cristian Borcea, operat pe cord la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Operaţia lui Cristian Borcea s-a încheiat în jurul orei 16.30, intervenţia a decurs bine, fiind realizat un by-pass pe o arteră coronară care era blocată, a declarat, luni, medicul Şerban Brădişteanu, cel care a realizat intervenţia chirurgicală.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar luni a fost supus unei intervenţii chirurgicale de by-pass pe o arteră coronară blocată, grefa fiind luată din artera mamară, a spus medicul Şerban Brădişteanu.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, declara, vineri, că deşi medicii i-au spus finului său, Cristian Borcea, că nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală pe cord dacă va sta liniştit şi nu va asista la meciuri, preşedintele executiv al FC Dinamo a decis să se opereze.

"Ştiu că e sănătos, dar trebuie să facă o operaţie ce trebuie făcută. Doctorul i-a spus că dacă va sta liniştit, nu va avea nevoie de operaţie. I-a zis să nu se ducă la meciuri, iar el când a auzit de asta s-a hotărât să o facă", a spus Becali.

Pacientul avea artera coronară strangulată de o punte musculară. În cadrul intervenţiei a fost secţionată puntea musculară. De asemenea, a fost recoltată o porţiune din artera mamară internă şi apoi a fost grefată pe artera bolnavă. Artera grefată ocoleşte porţiunea blocată din artera coronară. Acest nou pasaj va aduce sânge bogat în oxigen pentru muşchiul cardiac, a explicat doctorul Şerban Brădişteanu - cel care l-a operat în august 2011 şi pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Bypass-ul coronarian este o intervenţie de revascularizare, folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronare.

Afecţiunile arterelor coronare apar atunci când aceste artere care aduc sânge pentru muşchiul cardiac (numite artere coronariene) sunt blocate datorită obstrucţiei cu un material numit placă de aterom ce se formează la interiorul vasului de sânge sau, în acest caz, de o punte musculară. Dacă blocajul este sever, pot apare dureri toracice (numite şi angină), dificultăţi de respiraţie şi, în unele cazuri, infarct miocardic.

În 20 martie, Tribunalul Bucureşti urmează să anunţe sentinţa pe care o va da în cazul privind transferurile de judecători de forbal.

Pentru Cristian Borcea, acuzarea a cerut condamnarea cu executare în regim de detenţie către jumătatea maximă a pedepsei pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici