Cristian Cioacă, de la ofiţer de ordine publică la Poliţia Municipală. Ce făcea soţul Elodiei înainte de a fi ridicat pentru omor

Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat de procurori că în 2007 şi-ar fi ucis soţia, după care i-ar fi profanat cadavrul, lucrează de la începutul anului 2008 în cadrul Poliţiei Municipale Piteşti, unde timp de patru ani a răspuns la telefoane şi a direcţionat echipajele de ordine publică la evenimente.

Urmărește
4228 afișări
Imaginea articolului Cristian Cioacă, de la ofiţer de ordine publică la Poliţia Municipală. Ce făcea soţul Elodiei înainte de a fi ridicat pentru omor

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Scandalul izbucnit o dată cu dispariţia avocatei Elodia Ghinescu l-a avut, timp ce cinci ani, în centrul atenţiei pe Cristian Cioacă, acuzat încă de început de procurorul Marius Iacob, care s-a ocupat iniţial de caz, că se face vinovat de uciderea soţiei sale.

Marius Iacob spunea atunci că, după ce a ucis-o din gelozie, poliţistul Cristian Cioacă a tăiat trupul Elodiei Ghinescu în trei bucăţi şi le-a transportat în portbagajul maşinii până în locul în care le-a ascuns.

În 2007, Cristian Cioacă activa ca ofiţer în cadrul Biroului de Ordine Publică al Secţiei 2 Poliţie din Braşov. Cioacă a fost tot timpul principalul suspect în cazul uciderii Elodiei Ghinescu, ulterior fiind acuzat de violarea corespondenţei avocatei, după ce i-ar fi spart adresa de email şi de furt între soţi, acuzaţie formulată de mama femeii, care a susţinut că Cioacă a luat lucrurile Elodiei după dispariţia acesteia.

În urma acestor acuzaţii, poliţistul Cristian Cioacă a fost pus la dispoziţie şi i s-a retras arma. Apoi, Cioacă a fost transferat la Poliţia Municipiului Piteşti, unde, fiind pus la dispoziţie, a fost ţinut pe o funcţie de execuţie şi cât mai departe de lucrul cu publicul.

Oficiali din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că Cioacă a fost încadrat la Poliţia Municipală Piteşti la începutul anului 2008, iar din data de 2 februarie, acesta era ajutor al ofiţerului de serviciu, postură din care răspundea la telefon şi făcea legătura, pe interior, în birourile instituţiei.

Tot din postura de dispecer, Cristian Cioacă direcţiona echipajele de ordine publică la adresele unde aveau loc incidente şi era tulburată liniştea publică.

În plus, Cioacă era trimis să ia de la poartă persoanele din afara unităţii, care veneau fie pentru audienţe, fie erau invitate la audieri în diferite dosare.

Cristian Cioacă a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Piteşti şi dus la Parchetul instanţei supreme.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale şi a fost dus, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul său. Totodată, procurorul l-a informat pe Cristian Cioacă şi despre faptul că va cere instanţei arestarea lui preventivă, a spus avocata acestuia, Maria Vasii.

"Nu a fost luată măsura de arestare preventivă, Cristian Cioacă este liber. Aşteptam să fim chemaţi în instanţă", a precizat avocata Maria Vasii.

Aceasta a mai spus că nu ştie pe ce se bazează propunerea de arestare preventivă şi că va afla acest lucru când va ajunge în sala de judecată.

La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

În 13 septembrie, procurorii au făcut percheziţii în apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din municipiul Braşov, pe care acesta îl deţinea împreună cu fosta soţie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi.

Cioacă a fost dus atunci la apartamentul său de pe strada Gloriei din cartirul Tractorul, unde se presupune că ar fi avut loc uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, în urmă cu cinci ani.

Procurorii au făcut percheziţii în apartament şi au preluat noi probe, în prezenţa lui Cioacă şi a avocatei sale, Maria Vasii.

Avocata a spus că procurorii au luat urme de pe perete, unde ar fi fost găsite pete de sânge "care pot fi urme de peste ani".

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, declara că data decesului Elodiei Ghinescu a fost stabilită pentru 30 august 2007. Aceasta preciza că după ce decizia va deveni definitivă şi irevocabilă, se va putea cere trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă pentru omor.

Procurorii Parchetului instanţei supreme anunţau, în septembrie 2011, că aşteaptă hotărârea judecătorească de declarare a morţii Elodiei Ghinescu, în acest context analizându-se posibilitatea trimiterii în judecată a soţului acesteia, poliţitul Cristian Ciocă, principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei braşovene.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă, în lipsa cadavrului, judecătorii l-au eliberat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici