- Home
- Social
- ALBA IULIA, (29.06.2018, 14:37)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristina Tarcea: Dacă nu a fost o semnătură a unei persoane din partea ICCJ pe protocol, ar putea fi nul
Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, declară că, în cazul în care se va constata că nu a existat o semnătură a unei persoane care să reprezinte Înalta Curte pe protocolul încheiat între SRI, instanţa supremă şi Parchetul General, se pune problema nulităţii lui.
Urmărește
2648 afișări
Tarcea: Dacă nu a fost o semnătură a unei persoane din partea ICCJ pe protocol, ar putea fi nul
Tarcea a spus că nu cunoaşte raţiunea pentru care au fost încheiate protocoalele secrete, însă odată cu desecretizarea lor toată lumea poate invoca în cursul procedurilor judiciare incidenţa acestora asupra actului de justiţie.
Cristina Tarcea a fost întrebată, vineri, la Alba Iulia, ce face ÎCCJ pentru a lămuri problema protocoalelor secrete, preşedintele instanţei supreme răspunzând că acest aspect s-a discutat în Adunarea Generală.
”Aceste protocoale au fost desecretizate. Eu nu cunosc care a fost iniţial raţiunea pentru care au fost încheiate. Nu cunosc de altfel nici preşedinţii în funcţie de la acea vreme ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar ele în prezent fiind desecretizate toată lumea le poate vedea şi poate invoca în cursul procedurilor judiciare incidenţa, sau nu, a acestor protocoale asupra actului de justiţie. Lucru care se şi întâmplă. Efectele protocoalelor au fost invocate în proceduri disciplinare, în proceduri penale, am înţeles că există şi sesizări în ceea ce priveşte chiar nulitatea acestor protocoale. Noi am discutat acest aspect în adunarea generală care a avut loc săptămâna trecută la Înalta Curte şi am apreciat că atâta timp cât sunt deja proceduri judiciare iniţiate şi care pun în discuţie tot felul de chestiuni legate de acest protocol, funcţionează obligaţia de reţinere şi nu ne putem pronunţa asupra unor aspecte asupra cărora va trebui cu certitudine să ne pronunţăm atunci când soluţionăm dosarele legate de aceste protocoale”, a spus Cristina Tarcea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
De asemenea, preşedintele instanţei supreme a adăugat că, în cazul în care se va constata că nu a existat o semnătură a unei persoane care să reprezinte Înalta Curte pe acel protocol, se pune problema nulităţii lui.
”Problemele sunt mult mai complicate deoarece cunoaşteţi şi dvs. că există o sesizare prin care să se clarifice problema semnăturii acestui protocol, dacă ştiu eu, se va constata că susţinerile sunt reale şi că nu a existat o semnătură de către o persoană care să reprezinte Înalta Curte pe acel protocol, se pune problema nulităţii. Nulitatea are efecte retroactive. Discuţiile sunt multe şi până nu se vor clarifica toate aceste lucruri nu putem adopta o poziţie”, a mai spus Tarcea.
Cristina Tarcea a participat, vineri, la lucrările conferinţei internaţionale „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa „Curţii Europene a Drepturilor Omului” organizată de Curtea de Apel Alba Iulia şi Baroul Alba în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Avocaţilor Europeni, şi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, iar în pauze a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe