CSAT discută despre strategia de securitate cibernetică, misiunea în Mali şi privatizarea CFR Marfă

CSAT are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi mai multe subiecte între care participarea la misiunea UE în Mali, strategia de securitate cibernetică şi privatizarea CFR Marfă.

Urmărește
431 afișări
Imaginea articolului CSAT discută despre strategia de securitate cibernetică, misiunea în Mali şi privatizarea CFR Marfă

CSAT discută despre strategia de securitate cibernetică, misiunea în Mali şi privatizarea CFR Marfă (Imagine: Shutterstock)

Şedinţa va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 14.00.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, pe ordinea de zi a reuniunii figurează măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional, precum şi realizarea, în cadrul NATO, a unui plan de contingenţă pentru România.

Membrii Consiliului vor discuta şi despre participarea forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2013, despre planul multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României, precum şi despre participarea României la misiunea Uniunii Europene de instruire în Mali în anul 2013.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a anunţat, vineri, că România ar putea trimite zece militari în Mali, propunerea urmând să fie supusă aprobării CSAT. "România, ca ţară NATO şi ca ţară a UE, are angajamente luate şi îşi va îndeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme. O precizare va face, marţi, CSAT. Preşedintele a anunţat că va propune o participare cu maximum zece militari la nivel de instruire şi la nivel de ofiţeri de stat major. Dacă cei de la CE şi UE vor considera că trebuie să sprijinim tehnic şi logistic operaţiunile din Mali, vom face demersurile necesare. Un comunicat oficial va fi dat, marţi, după şedinţa CSAT", a spus Duşa.

Preşedintele Traian Băsescu declara, miercuri, că România va fi solidară cu Franţa, "dar dacă cineva ne vede trimiţând trupe luptătoare în Mali se înşală", şeful statului precizând că ţara noastră poate asigura instructori sau materiale pentru armata statului african.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT mai figurează proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale.

CSAT va dezbate şi strategia de securitate cibernetică.

Tot marţi, CSAT va discuta proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia.

Guvernul va include în strategia de privatizare a CFR Marfă o serie de proceduri de pre-calificare a investitorilor, legate de cifra de afaceri, experienţa în domeniu şi capacitatea financiară, documentul urmând să fie discutat, marţi, în CSAT şi aprobat a doua zi de Executiv.

Va fi discutat şi programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2013.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici