CSM îi repune în funcţie pe Lucian Onea şi pe Mircea Negulescu. Joi se va discuta din nou suspendarea lor

Procurorii CSM au decis, miercuri, încetarea suspendării din funcţie a fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a lui Mircea Negulescu, întrucât a expirat controlul judiciar dispus faţă de aceştia în dosarul de la Parchetul General. Joi se va discuta din nou suspendarea lor din funcţie.

Urmărește
279 afișări
Imaginea articolului CSM îi repune în funcţie pe  Lucian Onea şi pe Mircea Negulescu. Joi se va discuta din nou suspendarea lor

CSM îi repune în funcţie pe Lucian Onea şi pe Mircea Negulescu. Joi se va discuta din nou suspendarea lor

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea suspendării din funcţia de procurori începând cu data de 25.09.2018 a domnilor Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi Negulescu Mircea - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, ca urmare a încetării măsurii controlului judiciar”, se arată în decizia procurorilor CSM.

Cu toate acestea, Secţia pentru procurori a CSM va discuta, joi, din nou suspendarea din funcţia de procurori în cazul celor doi, Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Mircea Negulescu e urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. El avea, alături de Lucian Onea, interdicţie de a-şi exercita profesia de procuror.

"În fapt, procurorii au reţinut că, în anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti", arată Parchetul General, într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea ar fi cerut Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe, documentele ticluite.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici