- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.05.2013, 18:57)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CSM: Kovesi are viziune managerială corectă, rapiditate în luarea deciziilor şi rezistenţă la stres. Motivarea deciziei de avizare în funcţia de şef al DNA
CSM arată în motivarea avizului pozitiv dat Laurei Codruţa Kovesi, propusă pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că aceasta a dat dovadă de profesionalism, are o viziune managerială corectă privind organizarea DNA, rapiditate în luarea deciziilor şi o rezistenţă deosebită la stres.
Urmărește
379 afișări
Laura Codruţa Kovesi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)
Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care au decis, pe 9 mai, cu unanimitate de voturi, acordarea avizului pozitiv în cazul Laurei Codruţa Kovesi, au precizat în motivarea hotărârii că aceasta " a dat dovadă de profesionalism, având capacitatea de a-şi analiza în mod obiectiv performanţele proprii în cadrul activităţii pe care o desfăşoară, de a identifica eventuale disfuncţii şi de a propune măsuri concrete şi viabile pe termen scurt, mediu şi lung care să contribuie la îmbunătăţirea activităţii specifice a Direcţiei Naţionale Anticorupţie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Laura Codruţa Kovesi are "o viziune managerială corectă" în ceea ce priveşte organizarea şi eficientizarea DNA, "prezentând modalităţi concrete şi eficiente de punere în practică a obiectivelor propuse în raport de posibilităţile actuale şi legislaţia în vigoare", a notat Secţia pentru procurori a CSM în motivarea avizului pozitiv dat fostului procuror general al României.
Totodată, în motivarea hotărârii se arată că Laura Codruţa Kovesi are cunoştinţe solide privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
"Referitor la experienţa profesională a doamnei Kovesi Laura Codruţa, se reţine că în exercitarea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a asumat responsabilităţi specifice funcţiei de conducere, remarcându-se prin organizarea eficientă a activităţii, asumarea răspunderii pentru soluţiile adoptate în dosare, rapiditatea în luarea deciziilor, cât şi printr-o rezistenţă deosebită la stres", se precizează în motivarea deciziei Secţiei pentru procurori.
Kovesi a convins membrii Secţiei pentru procurori a CSM şi prin realele "calităţi manageriale, impunându-se prin tact şi echilibru, şi menţinerea unui climat de muncă nonconflictual".
Membrii Secţiei pentru procurori au arătat că Laura Codruţa Kovesi s-a remarcat şi prin organizarea şi coordonarea eficientă a procurorilor din subordine şi o bună comunicare în relaţiile de serviciu. CSM mai notează că rezultatele obţinute de fostul procuror general au fost apreciate şi pe plan internaţional.
"Laura Codruţa Kovesi dispune de cunoştinţe solide în domeniul dreptului penal, cunoştinţe pe care le-a aplicat în practică în mod corect, cunoaşte instituţiile europene şi internaţionale, normele şi mecanismele ce reglementeză raporturile Ministerului Public cu acestea", se mai arată în motivare.
Laura Codruţa Kovesi a fost audiată pe 9 mai de membrii Secţiei pentru procurori a CSM şi a primit aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi.
De asemnea, au primit avize pozitive Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, nominalizat pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, Codruţ Olaru, care candidează pentru funcţia de adjunct al procurorului general, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT şi Elena Giorgiana Hosu, nominalizată la postul de adjunct al şefului DIICOT.
Avizele CSM sunt consultative şi au fost trimise, cu motivări, vineri, la Ministerul Justiţiei.
Propunerile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din parchete, însoţite de avizele consultative de la CSM, au fost trimise de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şefului statului, acesta având ultimul cuvânt privind numirile.
Codruţa Kovesi are aproape 18 ani de experienţă ca procuror, iar din 2 octombrie 2006 şi până în octombrie 2012 a fost procuror general al României. După ce şi-a încheiat mandatul la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Codruţa Kovesi a fost detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe, din octombrie 2012, pentru o perioadă de trei ani, ocupând funcţia de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.
Între 1995 şi 1999, Laura Codruţa Kovesi a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Sibiu, iar din 1999 până în 2000, la Parchetul Tribunalului Sibiu. Din 2000, Kovesi a ocupat funcţia de procuror şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din Parchetului Tribunalului Sibiu, iar doi ani mai târziu pe cea de procuror şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog. În aceeaşi instituţie a fost timp de două luni (1 septembrie - 1 decembrie 2004) procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică. Din 2004 Kovesi a fost magistrat la DIICOT Sibiu, instituţie pe care a şi condus-o în 2006.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe