- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.10.2013, 11:12)
- Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CSM şi-a dat acordul pentru reţinerea şi ARESTAREA procurorului Angela Nicolae
Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, luni, că a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Urmărește
1300 afișări
Percheziţii la un procuror şef din PICCJ, suspectat de trafic de influenţă în dosarul de evaziune (Imagine: Mediafax Foto)
"În şedinţa din data de 27 octombrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată - percheziţia domicialiară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Angela - Eugenia Nicolae - procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat de presă al CSM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a procurorului Angela Nicolae a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia, a precizat sursa citată.
Anterior, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău şi procurorul şef de birou de la Parchetul ICCJ Angela Nicolae sunt numele vehiculate în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe.
Procurorii DNA au percheziţionat locuinţa şi biroul unui procuror cu funcţie de conducere din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, suspectat de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor percheziţii domiciliare la două două adrese şi la locul de muncă unde îşi desfăşoară activitatea un procuror cu funcţie de şef de birou în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cadrul dosarului privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, a anunţat luni DNA.
Procurorul din Parchetul instanţei supreme este suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi favorizat reprezentanţii unor firme cercetate pentru evaziune fiscală.
"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea percheziţiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată în favoarea unor reprezentanţi ai societăţilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscală", a precizat DNA.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au făcut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile, astfel încât să fie aplicate măsuri asiguratorii, a mai arătat DNA.
Procurorii sunt sprijiniţi în acţiune de angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Poliţiei Romane şi ai ANAF, precum şi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie. În cauză, procurorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
Citeşte şi:
PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 de milioane euro. Senatorul PSD Niculae Bădălău şi procurorul-şef de birou de la PICCJ Angela Nicolae, numele vehiculate în dosarul de evaziune
Şeful DNA, Codruţa Kovesi, a declarat luni că în dosarul de evaziune sunt vizate şi persoane cu funcţii importante, dar despre care nu se pot da informaţii decât după ce li se aduc la cunoştinţă învinuirile, precizând că vor fi duse la audieri 80 de persoane, din care 50 vor fi puse sub învinuire.
Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, răspunzând unei întrebări, că printre persoanele cercetate în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizaţi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, administratori de firme, avocaţi, dar şi alte persoane.
"Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 de persoane vor fi puse sub învinuire şi li se va aduce la cunoştinţă învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, o parte din bunuri vor fi identificate astăzi, cu ocazia percheziţiilor", a spus procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Întrebată dacă în acest dosar este vizat şi un senator, Codruţa Kovesi a spus că pentru persoane care deţin calităţi speciale şi care sunt implicate în această cauză nu poate să facă publică nicio informaţie până în momentul audierii acestora şi aducerii la cunoştinţă a învinuirilor.
"Da, sunt şi alte persoane cu funcţii importante, dar tot după ce se termină activităţile procedurale", a mai spus Kovesi.
Un senator este suspectat că ar fi protejat gruparea de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.
Conform surselor citate, în acest dosar ar fi vizat şi un senator, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.
În dosarul de evaziune fiscală care vizează domeniul industriei alimentare ar fi în atenţia anchetatorilor şi angajaţi ai Gărzii Financiare, au precizat sursele judiciare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care sunt şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme.
Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţiile sunt făcute la sediile unor firme şi la locuinţe din Bucureşti şi cele cinci judeţe, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.
DNA a precizat că este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe