Cu 10 la Bac, a fost deja admis la Facultatea de Calculatoare: Informatica m-a pasionat de mic

Paul Filip, absolvent al Colegiului Naţional ”Lucian Blaga” din Sebeş, care a obţinut media zece la examenul de Bacalaureat, va studia Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, fiind deja admis în urma simulării examenului.

Urmărește
552 afișări
Imaginea articolului Cu 10 la Bac, a fost deja admis la Facultatea de Calculatoare: Informatica m-a pasionat de mic

Cu 10 la Bac, a fost deja admis la Facultatea de Calculatoare: Informatica m-a pasionat de mic

Paul Filip este unul dintre cei cinci absolvenţi din judeţul Alba care a luat media zece la examenul de Bacalaureat şi va studia în ţară Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

„Nu mă aşteptam chiar la această performanţă. Ştiam că notele la matematică şi informatică vor fi extrem de bune, speram că ceea ce am scris la română va fi bine, însă corectarea la limba română poate fi uneori subiectivă, dar se pare că am reuşit. Cred că această performanţă este rodul unui studiu susţinut de-a lungul tuturor celor patru ani de liceu. (...). Pot să spun că matematica a fost întotdeauna punctul meu forte, o combinaţie perfectă între moştenirea de familie – mama mea fiind profesoară de matematică – şi îndrumarea profesorilor deosebiţi pe care i-am avut la clasă, cărora le mulţumesc”, a spus Paul.

Absolvent al Colegiului Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, Paul a terminat specializarea matematică-informatică, iar la proba la alegere a profilului şi specializării a ales informatica.

„Informatica m-a fascinat încă de mic. Îmi dau seama cât de vast este acest domeniu şi mă bucur că am reuşit să desluşesc câteva din tainele ei prin intermediul unor oameni minunaţi: domnul profesor Marius Muntean şi doamnele profesoare Daniela Drăguş şi Monica Lebădă. Limba română nu este domeniul meu predilect, dar indiferent ce ai face în viaţă, comunicarea are un rol deosebit de important şi aceasta nu se poate realiza fără a stăpâni foarte bine limba şi a avea cunoştinţe din literatura naţională. Mulţumesc, de asemenea, doamnelor profesoare Adelina Damian-Fekete şi Georgeta But”, a mai spus absolventul.

El este admis la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca în urma simulării examenului de admitere la care a obţinut punctaj maxim.

„De câţiva ani, evoluţia acestui domeniu, al informaticii, în ţara noastră se află pe un teren ascendent şi am speranţe că şi aici pot performa. În acelaşi timp, nu exclud eventuale specializări/stagii de perfecţionare în străinătate, deşi poate e prea devreme să vorbesc despre aceste lucruri”, a mai spus Paul.

După aflarea rezultatelor, el spune că se simte „norocos” deoarece a avut „sprijinul necondiţionat” al celor din jurul său.

„Din punct de vedere material, consider ca pregătirea pentru acest examen a implicat cheltuieli minime. În opinia mea, sistemul educaţional românesc încă mai oferă profesori valoroşi şi eu am avut parte de câţiva dintre aceştia”, a declarat Paul.

Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul judeţului, înainte de contestaţii, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.

Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenţi 2.520, iar promovaţi 2.010. În Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici