- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.06.2015, 13:00)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 5 iulie, pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 21 iunie - 5 iulie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
11336 afișări
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 5 iulie, pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 26…28 de grade, exceptând zilele de 24 şi 25 iunie când se vor înregistra temperaturi de 23…24 de grade. Luna iulie debutează cu o vreme călduroasă, valorile fiind în creştere de la o zi la alta, apropiindu-se de pragul de caniculă. Minimele termice se vor situa uşor sub mediile multianuale în prima parte a intervalului, apoi vor creşte continuu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local în zilele de 24, 28 şi 30 iunie, în restul intervalului de referinţă probabilitatea de ploaie fiind redusă.
CRIŞANA
Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 25…27 de grade. În primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni călduroasă, valorile fiind în creştere de la o zi la alta, astfel că maximele temperaturii aerului vor ajunge la 31…33 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa uşor sub mediile multianuale în prima parte a intervalului, apoi vor creşte continuu.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala cu caracter local în data de 24 iunie şi în intervalul 28 - 30 iunie, în restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusă.
TRANSILVANIA
În ultima decadă a lunii iunie, valorile termice vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 23…27 de grade. În schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimează o creştere semnificativă a temperaturilor, astfel că vremea va deveni local călduroasă. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima parte a intervalului, apoi vor fi în creştere continuă.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare în intervalul 24 - 30 iunie, în data de 25 iunie aversele fiind de aşteptat pe areale extinse şi în cantităţi mai însemnate.
MARAMUREŞ
Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor avea uşoare variaţii, dar în general vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 23…25 de grade. În primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local călduroasă, valorile fiind în creştere de la o zi la alta, astfel că maximele temperaturii aerului vor ajunge la 30…31 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa uşor sub mediile multianuale în prima parte a intervalului, apoi vor creşte continuu.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala în data de 24 iunie şi în intervalul 28 - 30 iunie, în restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusă.
Citeşte şi:
Cum va fi VREMEA în această vară. Prognoza meteo şi HARTA meteorologilor până în luna august
MOLDOVA
Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor avea variaţii de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 25…28 de grade. În primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local călduroasă, astfel că maximele temperaturii aerului vor ajunge la 31…32 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa uşor sub mediile multianuale în prima săptămână, apoi vor creşte continuu.
Pentru cea mai mare parte a regiunii, regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor două săptămâni, fenomene asociate instabilităţii atmosferice fiind de aşteptat pe arii restrânse în nordul zonei şi în zona submontană, în special în data de 24 iunie şi în intervalul 28 - 30 iunie.
DOBROGEA
Vremea va fi local călduroasă la mijlocul primei săptămâni, dar în special spre sfârşitul intervalului de referinţă, când valorile maxime vor fi de 28...30 de grade şi minimele de 17...20 de grade, iar în celelalte zile temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei.
Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor două săptămâni, fiind posibile doar ploi de scurtă durată, cel mai probabil în jurul datei de 30 iunie.
MUNTENIA
Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor avea unele oscilaţii de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 26…29 de grade. În primele zile ale lunii iulie valorile vor fi în creştere treptată, vremea devenind călduroasă, cu maxime ce se vor putea apropia de pragul de caniculă. Minimele termice se vor situa uşor sub mediile multianuale la începutul intervalului, apoi vor creşte continuu.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala în intervalul 25 - 30 iunie pe arii restrânse în vestul regiunii şi în dealurile subcarpatice, pentru restul zonei probabilitatea de ploaie fiind foarte redusă.
OLTENIA
În ultima decadă a lunii iunie, valorile termice vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 26...28 de grade. În schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, astfel că vremea va deveni călduroasă, cu 31...33 de grade medie regională. Minimele termice vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere continuă.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare în intervalul 25 - 26 iunie, când vor fi posibile izolat cantităţi de apă mai însemnate, dar şi în perioada 28 - 30 iunie.
LA MUNTE
Până la sfârşitul lunii iunie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 14…18 grade, apoi vremea se va încălzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor creşte continuu.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local în perioada 24 - 30 iunie, când vor fi posibile, pe suprafeţe mici, cantităţi de apă mai însemnate, în restul intervalului de referinţă fiind de aşteptat ploi izolate, de scurtă durată.
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni ---->http://bit.ly/1BwM7PJ
Posted by Mediafax.ro on Monday, June 22, 2015
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe