- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.02.2015, 09:39)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi VREMEA până pe 15 februarie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 - 15 februarie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
10604 afișări
Cum va fi VREMEA până pe 15 februarie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Hepta)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Până în data de 6 februarie, valorile termice vor fi în general mai ridicate faţă de mediile climatologice caracteristice perioadei, cele maxime urmând să mai crească uşor, până spre o medie regională de 6 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, în medie, între -4 şi 1 grad. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina un regim termic uşor mai coborât decât cel obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, respectiv temperaturi diurne în jurul mediei de 1 grad şi minime care, în cele mai reci nopţi, pot coborî spre o medie de -7 grade. Spre finalul intervalului este probabilă o creştere uşoară a valorilor termice, spre medii ale temperaturilor maxime de 2...3 grade şi de -4 grade ale valorilor minime.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Temporar se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ, în perioada 5 – 7 februarie.
CRIŞANA
În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 3...4 grade şi de -5...-2 grade ale minimelor. Între 4 şi 6 februarie, temperatura va creşte uşor, astfel încât se vor atinge valori termice diurne în jur de 6 grade şi medii ale minimelor de zero grade. Apoi, începând cu 07 februarie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, răcirea pronozată va însemna temperaturi maxime, în medie, de -1...0 grade, uşor mai ridicate spre finalul intervalului şi minime la nivelul regiunii, între -8 şi -6 grade. Prin urmare a doua parte a intervalului va fi caracterizată printr-o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă.
Precipitaţiile vor fi slabe la începutul acestei săptămâni, predominant sub formă de ninsoare, urmând ca în intervalul 5...7 februarie să devină moderate cantitativ şi să fie mixte. Probabilitatea de precipitaţii va scădea după 7 februarie, astfel că doar pe arii restrânse va mai ninge slab.
TRANSILVANIA
Temperatura aerului va fi în scădere uşoară la începutul intervalului de prognoză, astfel încât ziua de 3 februarie va fi caracterizată de o vreme normală termic pentru această perioadă, respectiv maxime în jurul valorii de 2 grade şi o medie a minimelor de -7...-6 grade. La mijlocul săptămânii se estimează o creştere de temperatură, până spre medii ale maximelor de 6 grade şi minime apropiate de zero grade Celsius. Procesul de răcire ce va începe cu data de 7 februarie va însemna, pentru această regiune, maxime predominant negative, în jur de -2 grade şi minime la o medie regională de -10 grade. Ca urmare, vremea va deveni rece, local geroasă pe timpul nopţilor şi al dimineţilor.
Săptămâna va debuta cu precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, însă în zilele de 5, 6 şi 7 februarie sunt prognozate şi ploi sau lapoviţă, ce ar putea favoriza depunerile de polei. Ninsori în general mai slabe cantitativ se vor semnala şi în intervalul 8...11 februarie.
MARAMUREŞ
Vremea va fi în general apropiată de normalul termic specific acestei perioade până în data de 6 februarie, astfel că sunt aşteptate medii ale valorilor maxime în jur de 4 grade şi de -3...-1 grad ale celor minime. Excepţie va face ziua de 3 februarie, când temperatura va fi mai scăzută, cu maxime de 2 grade şi minime de -6...-5 grade, la nivelul regiunii. Răcirea estimată spre finalul primei săptămâni de prognoză va determina coborârea regimului termic diurn la o medie în jur de -2 grade, iar în cele mai reci nopţi minimele termice se pot situa în jurul valorii de -10 grade.
Va ninge, în general slab, în primele zile ale intervalului, iar în 5 şi 6 februarie precipitaţiile vor deveni moderate cantitativ. Probabilitatea de apariţie a ninsorilor slabe va fi ridicată şi în perioada 7 – 11 februarie.
MOLDOVA
Regimul termic din primele zile ale intervalului va fi uşor mai ridicat decât cel obişnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie şi va fi în jur de 0 grade Celsius în 6 februarie. Răcirea vremii este estimată şi în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât până spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de -2...0 grade şi minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci nopţi până spre -10...-9 grade.
În intervalul 5 - 6 februarie se vor semnala precipitaţii, la început mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariţie a ninsorilor va fi în general redusă. Izolat se va semnala polei.
DOBROGEA
Vremea va fi caldă pentru începutul lunii februarie în primele zile de prognoză. Astfel, după o uşoară scădere de temperatură în 3 februarie, valorile termice diurne vor ajunge la o medie regională de 10...11 grade, în 5 şi 6 februarie. Aceeaşi evoluţie se estimează şi pentru valorile minime de temperatură, respectiv, o scădere a acestora până în jurul valorii de -1 grad în 4 februarie, iar în următoarele două zile, o creştere semnificativă spre o medie de 4...5 grade. Scăderea de temperatură se va produce începând de vineri, 7 februarie, urmând ca regimul termic să se situeze sub mediile climatologice specifice acestei perioade, până aproape de finalul intervalului. Mediile maximelor termice se vor apropia de limita de îngheţ, respectiv 0...2 grade, iar în nopţile cele mai reci din a doua săptămână de prognoză sunt posibile valori sub -5...-6 grade.
Până în data de 7 februarie, temporar, vor fi mai ales ploi, în general slabe cantitativ. Ulterior, probabilitatea de precipitaţii va fi mai mică, exceptând zilele de 11 şi 12 februarie, când vor fi posibile ninsori.
MUNTENIA
Regimul termic din prima săptămână de prognoză se va menţine peste cel mediu specific pentru această perioadă din an. Valorile maxime vor fi în creştere, de la o medie în jur de 6 grade, spre 8, chiar 9...10 grade în ziua de 5 februarie. În ceea ce priveşte temperatura din timpul nopţilor, în primele zile va scădea, astfel că media minimelor din dimineaţa zilei de 4 februarie va fi de -4...-3 grade, ca apoi să crească în următoarele două zile, la valori uşor pozitive, de 1...2 grade. Răcirea vremii se va resimţi după data de 8 februarie, iar valorile termice maxime nu vor mai trece la nivel regional de 1...2 grade. Şi nopţile vor deveni tot mai reci în a doua săptămână de prognoză, temperatura urmând să coboare în timpul celor mai reci nopţi până în jurul valorii de -8 grade.
În intervalul 5 - 7 februarie, vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mixte. Ulterior, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitaţii slabe, de această dată predominant sub formă de ninsoare.
OLTENIA
În perioada 2 – 7 februarie, regimul termic se va menţine peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creştere uşoară, spre 7...8 grade, în 5 şi 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea variaţii mai mari, astfel că în ziua de 4 februarie se va înregistra o medie de -4 grade, iar în următoarele două zile, se va consemna o creştere importantă, până spre 2 grade. După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o răcire şi sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de îngheţ şi minime care, la nivelul regiunii, se vor situa între -8 şi -6 grade.
Precipitaţii mixte, posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 5 - 7 februarie. Ulterior, doar pe arii restrânse mai sunt de aşteptat ninsori slabe.
LA MUNTE
Intervalul va debuta cu o scădere uşoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade şi ale celor minime de -10...-9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 şi 6 februarie, se va încălzi uşor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de 0 grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade în 9 şi 10 februarie, iar a celor minime să fie de -13...-14 grade. Spre finalul intervalului este posibilă o creştere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade şi de -10 grade în timpul nopţilor.
Ninsori importante cantitativ, dar trecător şi precipitaţii mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5 -7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14