- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.02.2013, 12:31)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi vremea de 1 martie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 18 februarie - 4 martie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Urmărește
17692 afișări
Cum va fi vremea de 1 martie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Carmen Nistor/Mediafax Foto)
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
În primele zile ale intervalului de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 6...7 grade, uşor peste valorile climatologic normale. Pe 22 februarie se va produce o uşoară răcire iar regimul termic se va apropia de cel normal al perioadei, cu medii ale maximelor de aproximativ 4 grade. Temperaturile diurne se vor menţine în jurul acestei valori medii până pe 27 februarie, apoi vremea se va încălzi treptat, de la o zi la alta, până la sfârşitul intervalului de prognoză, când maximele termice vor atinge 7...8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -2...-1 grad.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Precipitaţii se pot consemna în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, exceptând perioada 21-24 februarie când vor fi ploi, mai însemnate cantitativ şi în extindere ca arie.
CRIŞANA
Temperaturile medii diurne se vor menţine la valori de 4...5 grade până pe 21 februarie, pentru ca din data de 22 februarie să scadă cu 2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului. Abia după 28 februarie se va produce o încălzire treptată şi temperaturile vor creşte de la o zi la alta, spre aproximativ 8 grade, în data de 3 martie. Minimele nocturne vor fi, în medie, uşor negative, la valori de -5...-2 grade.
Probabilitatea de precipitaţii, predominant ploi ziua şi mixte noaptea, va creşte după data de 19 februarie, dar cantităţile de apă mai importante vor fi posibile cu precădere pe 22 şi 23 februarie.
TRANSILVANIA
Temperaturile medii diurne se vor menţine, în general, între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul lunii februarie, pentru ca în primele zile din martie să crească uşor şi treptat.
Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se în medie, între -4 şi -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -8...-10 grade. După 28 februarie regimul termic nocturn va marca o creştere uşoară şi teptată, revenind, pe 2...3 martie, la valorile de la începutul intervalului de prognoză.
Precipitaţii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar pe 22 şi 23 februarie acestea, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, vor fi moderate cantitativ şi se vor semnala în cea mai mare parte a regiunii.
MARAMUREŞ
În primele două zile ale intervalului de prognoză se vor înregistra temperaturi medii diurne de circa 2 grade. Pe data de 20-21 februarie acestea vor marca o uşoară creştere, pentru ca apoi să revină la valorile iniţiale, în preajma cărora se vor menţine până la sfârşitul lunii februarie. În primele zile din martie temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta. Mediile minimelor nocturne vor fi negative, cu valori între -3 şi -7 grade, cele mai ridicate fiind de aşteptat pe 20 şi 23 februarie şi, din nou, pe 2 şi 3 martie, iar cele mai scăzute în dimineaţa zilei de 27 februarie.
Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată după data de 19 februarie până la sfârşitul intervalului de prognoză, dar cantităţile de apă vor fi mai însemnate pe 22-23 februarie.
MOLDOVA
În primele zile ale intervalului de prognoză temperaturile maxime vor creşte, în medie, de la aproximativ -2 grade pe 18 februarie până la 4...5 grade pe 20-21 februarie, după care vor marca o scădere, urmând a se situa în jurul a 0...1 grad între 22 şi 26 februarie. În ultimele zile ale prognozei, acestea vor creşte uşor de la o zi la alta. Temperaturile minime medii vor fi negative pe tot parcursul intervalului, cele mai calde nopţi fiind de aşteptat pe 22 şi 23 februarie când se vor atinge circa -3 grade iar cele mai reci pe 26-27 februarie, când temperaturile nocturne vor coborî spre -8 grade.
Vor cădea preciipitaţii, predominant lapoviţe şi ninsori, cu o probabilitate mai mare între 21 şi 26 februarie, dar aceste vor fi pe arii extinse şi mai importante cantitativ între 22 şi 24 februarie.
DOBROGEA
Media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 2 grade în prima zi spre 7 grade pe 21 februarie, apoi va scădea treptat spre 3...4 grade între 23 şi 27 februarie. Din 28 februarie temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la aproximativ 8 grade pe 3 martie.
Temperaturile minime nocturne vor fi uşor pozitive doar între 21 şi 24 februarie, în rest vor coborî cu circa 2....3 grade sub limita de îngheţ.
Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse, predominant ploi, va fi mai mare între 22 şi 25 februarie.
MUNTENIA
Vremea se va încălzi treptat de la medii ale maximelor diurne de 2 grade în prima zi până la 8 grade pe 21 februarie, apoi va intra într-un proces de răcire care va determina valori de 2...4 grade până pe data de 27 februarie. În intervalul 28 februarie - 3 martie regimul termic va creşte de la o zi la alta, astfel încât în ultima zi a intervalului de prognoză se vor atinge din nou, în medie, 8 grade Celsius. Temperaturile minime nocturne se vor situa, în medie, între -6 şi -1 grad, cu cele mai ridicate valori pe 22-23 februarie şi cele mai scăzute pe 27-28 februarie.
Va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor între 21 şi 26 februarie, predominant ploi la început, apoi precipitaţii mixte. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ între 22 şi 24 februarie.
OLTENIA
Maximele termice vor creşte uşor la începutul intervalului, spre valori medii de 7 grade pe 20 şi 21 februarie, apoi vor scădea din nou spre 2...3 grade în intervalul 23 – 27 februarie. Ulterior vremea va intra într-un proces de încălzire ce va detemina temperaturi medii maxime de aproximativ 9 grade, pe data de 3 martie. Temperaturile minime se vor apropia de 0 grade pe 22-23 februarie, dar în restul intervalului de prognoză vor fi negative, până la -5 grade pe 27-28 februarie.
Între 21 şi 26 februarie creşte probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse, mai importante cantitativ pe 22 şi 23 februarie, când vor predomina ploile.
LA MUNTE
Atât maximele termice diurne, cât şi minimele nocturne, se vor menţine exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoză, la valori medii de aproximativ -4...-3 grade ziua şi -10...-9 grade noaptea, cu o uşoară tendinţă de creştere abia în primele zile ale lunii martie.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant ninsori, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 şi 23 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe