Curtea de Apel a respins recursul Spedition UMB şi Strabag la licitaţia lotului 2 Lugoj-Deva

Curtea de Apel a respins, luni, plângerile depuse de Spedition UMB, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, şi de grupul austriac Strabag referitoare la atribuirea contractelor de lucrări pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, cu o valoare de aproximativ 240 milioane euro.

Urmărește
216 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a respins recursul Spedition UMB şi Strabag la licitaţia lotului 2 Lugoj-Deva

Curtea de Apel a respins recursul Spedition UMB şi Strabag la licitaţia lotului 2 Lugoj-Deva

"Curtea de Apel Bucureşti a decis respingerea, ca nefondate, a plângerilor Strabag şi Spedition UMB formulate în recurs. Hotărârea 3119/2013 este irevocabilă şi vine în continuarea deciziei CNSC din data de 17 iunie 2013 prin care s-a dat câştig de cauză asocierii JV Salini - Secol SpA", se arată într-un comunicat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a reprezentat asocierea italiană în acest dosar.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat la finele lunii mai că a selectat constructorii pentru realizarea a trei loturi ale autostrăzii, proiecte cu o valoare totală estimată la peste trei miliarde de lei (circa 690 milioane euro), fără TVA.

Astfel, lotul 2 a fost atribuit asocierii italiene Salini - Secol, lotul 3 consorţiului Teloxim Con SRL (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) - Comsa SA (Spania) - Aldesa Construcciones SA (Spania) - Arcadis Eurometudes SA (Olanda), iar lotul 4 asocierii Spedition UMB- Tehnostrade, ambele companii fiind deţinute de Umbrărescu.

La Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost înregistrate în perioada 20-23 mai mai multe contestaţii formulate de Spedition UMB şi Strabag referitoare la procedura de atribuire a contractelor de proiectare şi execuţie a loturilor 2 şi 3.

CNSC a respins ca nefondate contestaţiile Spedition UMB şi Strabag şi a dispus continuarea procedurilor de atribuire.

În august 2012, CNADNR a anunţat că a primit aproape 20 de oferte pentru construcţia fiecăruia dintre cele trei loturi ale autostrăzii Lugoj-Deva scoase la licitaţie, din partea unor companii şi consorţii din România şi străinătate.

Cele trei loturi însumează 71,9 kilometri. Proiectarea este preconizată să dureze maximum şase luni, iar execuţia lucrărilor cel mult doi ani.

CNADNR estima anul trecut costuri de puţin peste un miliard de lei, fără TVA, pentru fiecare lot.

În aprilie 2011 CNADNR a selectat consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni pentru primul lot (27,4 kilometri), constructorul avansând o ofertă de 681 milioane lei.

Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici