Curtea de Apel a sesizat DIICOT pentru a verifica dacă BCR a comis fapte de spălare de bani. BCR: Banca nu a fost citată până la această dată în niciun dosar penal

Curtea de Apel Bucureşti a sesizat DIICOT în privinţa efectuării unor verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor comise de Banca Comercială Română SA (BCR), în legătură cu dobândirea unor imobile din Snagov şi a unui complex turistic din Poiana Braşov.

Urmărește
1164 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a sesizat DIICOT pentru a verifica dacă BCR a comis fapte de spălare de bani. BCR: Banca nu a fost citată până la această dată în niciun dosar penal

"Sesizează organul de urmărire penală în privinţa efecuării unor verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor de către Banca Comercială Română SA, constând în dobândirea imobilelor active situate în satul Tâncăbeşti, comuna Snagov, judeţul Ilfov compus din 15 loturi de teren adiacente cu o suprafaţă totală de 59.679 m.p, conform procesului verbal de licitaţie publică nr.1870/23.05.2014 şi respectiv a activului Silver Mountain, situat în Poiana Braşov, judeţul Braşov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, 2 spaţii comerciale, clădire multifuncţională - Restaurant, Club, Spa & Fitness), drumuri de acces, spaţii verzi şi teren excedentar în suprafaţă de 206.500 m.p şi bunuri mobile care deservesc activul. Copie a prezentei precum şi a dosarului de instanţă se va înainta şi parchetului competent, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie- DIICOT", a decis, vineri Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a luat decizia în urma unei plângeri pe care a făcut-o o firmă de insolvenţă, împotriva unei ordonanţe de clasare, dispusă de procurorii DNA, într-un dosar privind suspiciuni de corupţie în legătură cu Remus Borza şi firma de insolvenţă a acestuia.

Reprezentanţii Băncii Comerciale Române susţin, luni, că BCR nu a fost citată, până la această dată, în niciun dosar penal şi că la mijloc este vorba despre o plângere făcută “cu rea credinţă” de denunţătorul Insolvency Recovery Solutions SRL.

După ce presa a relatat că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au sesizat DIICOT în privinţa efectuării unor verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor comise de Banca Comercială Română SA (BCR), în legătură cu dobândirea unor imobile din Snagov şi a unui complex turistic din Poiana Braşov, reprezentanţii companiei au transmis, luni după-amiază, că aceasta nu a fost citată “până la această dată, în niciun dosar penal pentru vreo faptă reţinută în sarcina sa”.

„Menţionarea sintagmei de "spălare de bani" reflectă o plângere făcută cu rea credinţă de către un denunţător implicat în cauză (Insolvency Recovery Solutions SRL), care a încasat nejustificat de la BCR aproximatic 1 mil. EURO, în calitate de proprietar al unei creanţe reprezentând onorariu, executor judecătoresc”, se arată într-un comunicat al BCR.

Reprezentanţii băncii susţin că aceasta s-a aflat într-un litigiu cu denunţătorul, iar contestaţia băncii a fost admisă definitiv, cel în cauză având de restituit suma încasată nejustificat.

“ BCR a formulat cerere de insolvenţă împotriva denunţătorului, pentru recuperarea sumei, iar acesta s-a sustras obligaţiilor de restituire, schimbându-şi sediul şi înregistrând o altă cerere de insolvenţă la o altă instanţă din ţară’, se mai arată în comunicatul băncii.

Cei de la BCR spun că procesul de recuperare şi vânzare a garanţiilor imobiliare aferente creditului neperformant acordat pentru dezvoltarea proiectului turistic Silver Mountain din Poiana Braşov este unul “perfect legal”.

“Acţiunile reclamate(adjudecare imobile ipotecate în favoarea băncii în contul creanţelor pe care banca le avea împotriva debitorului) au fost desfăşurate în integralitate cu respectarea dispoziţiilor legale, în cadrul derulării procedurii de insolvenţă şi în scopul recuperării creditului neperformant înregistrat de BCR. Toate contestaţiile formulate de denunţător împotriva actelor îndeplinite în cadrul procedurii de insolvenţă au fost supuse controlului judiciar diind respinse definitiv”, se adaugă în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici