Curtea de Argeş: Peste 300 de oameni, la slujba de pomenire a victimelor accidentului din Muntenegru

Peste 300 de oameni au participat la slujba de pomenire oficiată de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Argeş, IPS Calinic, la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, unde au fost aduse sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor patru persoane din oraş moarte în Muntenegru.

Urmărește
389 afișări
Imaginea articolului Curtea de Argeş: Peste 300 de oameni, la slujba de pomenire a victimelor accidentului din Muntenegru

Curtea de Argeş: Peste 300 de oameni, la slujba de pomenire a victimelor accidentului din Muntenegru (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cele patru sicrie, transportate, în noaptea de marţi spre miercuri de la Institutul de Medicină Legală din Capitală, au fost aduse şi depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş de către militarii Unităţii de Vânători de Munte şi de pompierii militari de la ISU Argeş.

Slujba de pomenire a celor patru victime ale accidentului de autocar produs duminică în Muntenegru a fost oficiată, miercuri, de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, IPS Calinic, în prezenţa a aproximativ 300 de persoane. La ceremonie au fost prezenţi şi primarul oraşului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău si prefectul judeţului, Cristian Soare.

Imediat după ce sicriele au fost depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş a început să plouă.

"Este un semn de la Dumnezeu, este un semn că sufletele dânşilor ne veghează de acolo de sus. Au fost oameni de vază în oraşul nostru. Dumnezeu să-i odihnească", a declarat primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu.

Cele patru persoane din Curtea de Argeş care au murit în accidentul din Muntenegru sunt Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu.

După slujba de la Biserica Domnească, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nicolae Derviş a fost dus la locuinţa acestuia, în timp ce sicriele cu celelalte trei victime ale accidentului au fost transportate la capele din oraş. Cel mai probabil, aceştia vor fi înmormântaţi joi.

Nicolae Derviş, în vârstă de 67 de ani, fost consilier local, era preşedinte al filialei Curtea de Argeş a PNL. Familia Derviş avea în Curtea de Argeş o fabrică de pâine cu peste 100 de angajaţi.

Nicolae Derviş ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru şi Croaţia, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei.

Derviş este ctitorul bisericii din satul său natal, Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti. Biserica a fost construită începând cu vara anului 2007 şi sfinţită în 5 decembrie 2010, de către IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel. Investiţia pentru ridicarea bisericii s-a ridicat la peste 400.000 de lei, iar după sfinţire biserica a fost donată Arhiepiscopiei de către familia Derviş, care a donat şi 6.400 de metri pătraţi de teren pentru construirea unui cimitir. Biserica poartă hramul Sfântului Nicolae.

Derviş spunea că ideea de a ridica o biserică i-a venit în momentul în care i-a murit tatăl.

"Eram încă sărac, la început de drum cu afacerea, şi mi se rupea inima să-l văd pe tata zdruncinat în sicriu, dus cu un Aro spre cimitirul din vârful dealului. Mi-am promis atunci să ridic, dacă mă va ajuta Dumnezeu, o biserică şi cimitirul aproape de casa noastră părintească, ca să ne dormim toţi ai noştri somnul de veci, alături de oamenii în mijlocul cărora am trăit. Când i-am mărturisit gândul mamei mele, femeie credincioasă şi cu cu frică de Dumnezeu, m-a rugat să tac, ca să nu ne facem de râs, căci noi suntem cunoscuţi ca o familie de oameni serioşi. Am ascultat-o, dar gândul acestei înfăptuiri nu-mi dădea pace. După vreo 12 ani, în iunie 2007, am decis că este momentul. Nu mă dădeau banii afară din casă, încă mai aveam probleme cu firma, dar având familia alături n-am mai stat pe gânduri. Apoi toate s-au legat atât de bine, încât până la 25 octombrie, în acelaşi an, am ridicat biserica şi i-am pus acoperişul. (...) Aceasta a fost dorinţa mea, iar fără ajutorul lui Dumnezeu şi al familiei mele n-aş fi reuşit", spunea Nicolae Derviş la sfinţirea bisericii.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici