- Home
- Social
- (23.11.2014, 13:15)
- Irina Tacu , Andreea Unturica , Valentin Anghel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CUTREMUR PUTERNIC în zona Vrancea, de 5,7 grade, urmat de cinci replici. Este CEL MAI MARE seism din ultimii zece ani în România. Director INFP: Nu sunt de aşteptat alte cutremure mari
Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.14, în zona Vrancea, la adâncimea de 39 de kilometri, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti. Seismul a fost urmat de cinci replici, cu magnitudinea de 2,8, 3,1, 2,6, 2,7 şi 2,7 grade pe scara Richter. Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu sunt de aşteptat alte cutremure mari în zonă.
Urmărește
37234 afișări
CUTREMUR PUTERNIC în zona Vrancea, de 5,7 grade (Imagine: www1.infp.ro)
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărăşeşti (şase kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.
.ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum ne schimbă bătrânețea preferințele sociale? Când este perioada cea mai bună pentru a-ți face prieteni
-
Giorgia Meloni demisionează din funcţia de preşedinte al grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni
-
Marea Britanie, în „contact diplomatic” cu rebelii sirieni. Anunţul ministrului de Externe
-
Sondaj CNN: Ce aşteptări au americanii de la următorul mandat obţinut de Donald Trump şi care este percepţia lor
UPDATE 13:15 - Un nou cutremur în Vrancea, de 2,7 grade
Un nou cutremur în Vrancea, cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 12.16, acesta fiind al cincilea seism de minimum 2,5 grade înregistrat după cel de 5,7 grade de sâmbătă seară, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP).
Seismul de 2,7 grade a avut loc la adâncimea de 30 de kilometri.
Primele patru replici ale cutremurului de 5,7 grade au avut magnitudinile de 2,8, 3,1, 2,5 şi 2,7 pe Richter.
Seismul de 5,7 grade de sâmbătă a avut loc la ora 21.14, la adâncimea de 39 de kilometri, fiind cel mai mare, ca magnitudine, înregistrat în România în ultimii 10 ani.
Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată, sâmbătă seară, în mai multe localităţi din judeţul Galaţi.
Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că seismul de 5,7 grade a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea, din punct de vedere al adâncimii mici la care s-a produs şi din acest motiv a fost resimţit relativ puternic. "De regulă, în această zonă seismică avem cutremure de adâncimi de 90 până la 140 de kilometri", a explicat Ionescu.
UPDATE 23:27 - Seismul din Vrancea a avut două replici, de 2,8 şi 3,1 grade
Seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs sâmbătă seară, în Vrancea, a avut două replici, cu magnitudinea de 2,8 şi 3,1 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealaltă la 22.30, potrivit aceleiaşi surse.
UPDATE 22:10 - Seismul din Vrancea a avut 5,7 grade şi s-a produs la 39 de kilometri adâncine - INFP
Seismul de sâmbătă seară, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 39 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), care a reactualizat parametrii cutremurului.
După primele măsurători, INFP indicase o magnitudine de 5,5, iar ulterior una de 5,6 grade.
UPDATE 22:02 - Director INFP: După seismul 5,6 grade nu sunt de aşteptat cutremure mari
Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că după seismul produs în Vrancea nu sunt de aşteptat alte cutremure mari în zonă.
"Seismul de sâmbătă seară a avut o replică, de 2,1 grade. În perioada următoare, nu sunt de aşteptat cutremure comparabile cu cel de 5,6, pentru că acesta a fost unul de reaşezare în zona Vrancea", a declarat Ionescu.
Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adâncimii.
"De regulă, în această zonă seismică avem cutremure de adâncimi de 90 până la 140 de kilometri. Cel de sâmbătă seară a fost la adâncimea de 40 de kilometri şi din acest motiv a fost resimţit relativ puternic", a explicat directorul INFP.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto al Siriei spune că „nu este interesat de noi conflicte”, în contextul atacurilor israeliene asupra țării
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe