CUTREMUR resimţit la Bucureşti. Seismul de 6,5 grade s-a produs în Marea Egee. Aproximativ 270 de persoane, rănite în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, la ora 12.25, în Marea Egee, la o adâncime de doi kilometri, seismul fiind simţit şi la Bucureşti şi în judeţe din sudul României, a declarat pentru MEDIAFAX directorul INFP, Constantin Ionescu. Aproximativ 270 de persoane au fost rănite, în urma cutremurului, în zone situate pe litoralul Turciei.

Urmărește
23479 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR resimţit la Bucureşti. Seismul de 6,5 grade s-a produs în Marea Egee. Aproximativ 270 de persoane, rănite în Turcia

CUTREMUR resimţit la Bucureşti (Imagine: USGS)

Potrivit directorului Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul de 6,5 grade pe scara Richter produs în Marea Egee a fost unul de suprafaţă, produs pe falia nord-anatoliană.

Ionescu a mai spus că seismul s-a simţit în Bucureşti şi, probabil, în Giurgiu, Olteniţa, Constanţa, Mangalia şi Craiova.

Directorul INFP a precizat că este pentru prima dată când un cutremur produs în Marea Egee este simţit în România.

Constantin Ionescu a mai spus că acest cutremur, fiind unul de suprafaţă, produce efecte pe o arie foarte mică, în zona epicentrală, faţă de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.

TITLURILE ZILEI

El a precizat că în zona Vrancea nu s-a produs, sâmbătă, niciun cutremur.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la adâncimea de 10 kilometri, iar epicentrul a fost la 18 kilometri sud de Kamariotissa (Grecia), la 78 de kilometri est-sud-est de Potos (Thassos, Grecia), la 83 de kilometri nord-vest de Canakkale (Turcia) şi la 300 de kilometri nord-est de Atena (Grecia).

Cutremurul s-a simţit puternic în nord-estul Greciei, dar şi în Istanbul, situat în Turcia vecină.

Cutremurul nu s-a soldat cu victime în Grecia

Cutremurul produs sâmbătă dimineaţă în nord-estul Greciei nu s-a soldat cu victime şi nici cu daune materiale semnificative, conform informaţiilor preliminare anunţate de autorităţile elene.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, în zona seismică Vrancea.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Aproximativ 270 de persoane, rănite în Turcia, în urma cutremurului

Cel puţin 266 de persoane au fost rănite în zone situate pe litoralul Turciei după cutremurul de 6,4 grade produs în Marea Egee, în nord-estul Greciei, anunţă autorităţile turce, citate de AFP.

Conform Departamentului turc pentru Situaţii de Urgenţă, numărul răniţilor este de cel puţin 266 de persoane.

"Seismul a provocat daune la unele clădiri, dar nu există probleme structurale", a declarat Murat Nurlu, reprezentantul instituţiei.

Ahmet Cinar, guvernatorul oraşului turc Canakkale, a declarat că sute persoane au fost rănite, majoritatea din cauza mişcării de panică declanşate după seismul din Egee.

Pe Insula Gökçeada, aproximativ 30 de persoane au fost spitalizate în urma cutremurului de sâmbătă dimineaţă.

Alte 12 persoane au fost rănite în regiunea turcă Tekirdag, situată la frontiera cu Grecia.

Daune materiale semnificative au fost semnalate în Canakkale, Gökçeada şi Yenice.

Cutremurul s-a simţit puternic în nord-estul Greciei, dar şi în nord-vestul Turciei. Numeroase persoane au intrat în panică la Izmir, în Turcia, precum şi în Sofia, capitala Bulgariei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici