Dacă visai să mergi cu autobuzul electric, mai ai de aşteptat

  • Nu vei merge prea curând cu autobuzul electric.
  • Experţii spun că încă se fac teste, iar tehnologia nu e încă pusă la punct.
  • Autonomia unei baterii ar trebui să depăşească 180 km.
885 afișări
Imaginea articolului Dacă visai să mergi cu autobuzul electric, mai ai de aşteptat

Dacă visai să mergi cu autobuzul electric, mai ai de aşteptat FOTO Remus Badea/Medifax

Primul autobuz electric românesc nu va ieşi curând pe piaţă, pentru că tehonologia nu e pusă la punct.

Încă se fac teste pentru că bateria sa nu a reuşit să depăşească o autonomie de 120 de km, a spus proprietarul Astra Vagoane Călători, Valer Blidar, în cadrul emisiunii ZF Live. Fabricanţii de baterii nu sunt cei mai cinstiţi, afirmă acesta. Astra Vagoane Călători din Arad are o cifră de afaceri de 83. mil. lei şi dispune de două fabrici unde se fac vagoane şi tramvaie. Cu aproape 700 de angajaţi, firma încă recrutează personal.

„Toata ţările s-au mişcat în sensul acesta, mai puţin noi. Ne gândim, suntem în teste de câtva timp. Problema noastră este că bateriile sunt de fapt cele care asigură autonomia. La ora actuală sunt grele de volum şi n-am obţinut o autonomie care să ne satisfacă pe noi, de la 180 de km în sus. Dacă teoretic am adus şi am folosit baterii care ar fi trebuit să ne asigure o autonomie de peste 180 km, am reuşit să ajungem doar la 120”, a mai precizat  Blidar. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici