- Home
- Social
- (21.06.2021, 11:47)
- Ioana Răduca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Daniel Dines, un exemplu pentru studenţi. Fondatorul UiPath va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai
- Daniel Dines va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai.
- Fondatorul UiPath a făcut un business de zeci de miliarde de dolari.
- Rectorul Daniel David speră ca „studenţii să fie inspiraţi să aibă demersuri antreprenoriale după ce şi-au obţinut titlurile, diplomele”.
Urmărește
347 afișări
Pe Daniel Dines îl ştie o lume întreagă. Pentru performanţă, acum va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai. Propunerea a venit din partea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Rectorul Universităţii, Profesorul Daniel David, explică de ce:
„În Universităţile româneşti, în societatea românească există o înţelegere limitată a ceea ce înseamnă cercetare ştiinţifică. Multă lume consideră că odată ce ei publicat rezultatele într-un articol, carte sau teză de licenţă, masterat sau dctorat, lucrurile s-au încheiat. Ori cercetarea ştiinţifică înseamnă cercetare, dezvoltare, inovare. Ori dezvoltarea şi inovarea încep după ce ai obţinut anumite rezultate”, spune el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Asta a făcut fondatorul UiPath. Din simpla idee de a automatiza în companii operaţiunile care mănâncă timp, nervi şi nu implică deloc creativitatea, Dines a făcut un business de zeci de miliarde de dolari.
Întrebat ce impact speră să aibă această decizie în lumea academică, Daniel David răspunde: „Sper să-i facă pe mulţi să se gândească şi să înţeleagă lucrurile pe care le-am menţionat acum. Sper ca studenţii să fie inspiraţi să aibă demersuri antreprenoriale după ce şi-au obţinut titlurile, diplomele”.
Poate că mulţi se întreabă de ce contează aşa de mult cine mai ia un titlu de doctor. Dar iată la ce poate duce impostura profesională sau amestecul politicului în ştiinţă. CDC-ul din Statele Unite, cel mai reputat organism în sănătate publică din lume, n-a putut răspunde la simpla întrebare: cum deschidem şcolile în siguranţă, în pandemie. În schimb, un grup de lucru de la Harvard, alcătuit exclusiv din specialişti, a reuşit să găsească soluţii şi să le propună. Un medic, membru în grup, chiar a atras atenţia că nu e magie în spitale pentru stabilirea regulilor care pot fi copiate în alte spaţii publice.
„Foarte multă lume, în special oamenii politici, cei care doresc control, atacă Academia, autonomia academică, tratând-o ca pe o feudă universitară. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă din 4 în 4 ani am schimba programele de studiu, rectorii, decanii, directorii de Departamente ar fi numiţi politic. Ar fi ceva dezastros! Nu doar pentru mediul academic. O Universitate slabă înseamnă o ţară slabă şi o ţară săracă, fiindcă în Universităţi au loc descoperiri ştiinţifice”, precizează Daniel David.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe