- Home
- Social
- SIBIU, (16.10.2019, 20:09)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De la hamace şi toalete în parc până la staţii inteligente. Ce îşi doresc sibienii în oraşul lor
Hamace şi toalete în parcurile oraşului şi staţii de autobuz inteligente, dar şi reţea wi-fi în spaţiile publice sau defibrilatoare automate – sunt doar câteva dintre proiectele depuse de sibieni, în cadrul proiectului de bugetare participativă lansat de primărie.
Urmărește
547 afișări
De la hamace şi toalete în parc până la staţii inteligente. Ce îşi doresc sibienii în oraşul lor
Pe site-ul dedicat bugetării participative, lansat de Primăria Sibiu pentru acest an, sunt prezentate 141 de proiecte depuse de cetăţeni. Valoarea maximă a unui proiect nu trebuie să depăşească 150.000 de euro.
S-au depus proiecte pentru şase categorii – Alei, trotuare şi zone pietonale, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Spaţii verzi şi locuri de joacă, Amenajare spaţii publice (mobilier urban etc.), Educaţie şi Smart City.
Un sibian îşi doreşte ca Parcul Sub Arini, cel mai mare parc din oraş, să aibă o zonă cu hamace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
„Ne dorim zone de relaxare cu hamacul, în care copacii să fie protejaţi şi curăţenia să fie păstrată”, spune cel care a depus proiectul şi care propune achiziţionarea a aproximativ 100 protecţii de copac (treehuggers pentru hamace) pentru 50 de hamace. De asemenea, pentru a păstra curaţenia, sibianul propune amplasarea unor coşuri de gunoi în zonă. Valoarea proiectului este de 600 de euro.
Tot în Parcul Sub Arini, o sibiancă a depus un proiect pentru trei tiroliene, valoarea proiectului fiind de 70.000 de euro.
Sibienii îşi mai doresc o terasă panoramică pe Dealul Guşteriţei, locul de unde se vede tot oraşul, valoarea proiectului depus pe bugetare participativă fiind de 150.000 de euro.
Semafoare cu buton, parcări rezidenţiale cu abonament, panouri fonoabsorbante şi/sau fonoizolante, transport în comun pentru elevi sunt alte proiecte depuse de sibieni pentru oraşul lor.
De asemenea, un alt sibian a depus un proiect prin care cere finanţare pentru montarea de defibrilatoare automate externe în locuri publice, teren de baschet în oraş sau o clinică şi un adăpost pentru animalele abandonate.
Oamenii îşi mai doresc echipamente de fitness în parcuri şi un cinematograf în aer liber ori bănci pentru încărcarea dispozitivelor mobile şi toalete automate, cu autocurăţare şi dezinfectare. Un astfel de proiect prevede toalete publice inteligente în Parcul Sub Arini şi în Parcul Astra, din centrul oraşului, iar alt proiect propune amenajarea unor toalete publice în parcurile din cartiere.
Anul trecut, 150 de sibieni au depus proiecte pe bugetare participativă, care au fost votate de peste 8.000 de oameni. Proiectele depuse anul acesta vor intra într-un proces de votare şi cele care vor întruni cel mai mare număr de voturi vor fi implementate începând cu 2020.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe