De parcă nu era suficient că se deplasau cu viteza melcului, trenurile româneşti mai au o suferinţă de sezon

CFR anunţă reducerea în următoarele două zile a vitezei de circulaţie a trenurilor ca urmare a avertizărilor actualizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, privind prelungirea Codului portocaliu de temperaturi ridicate, de 40 de grade Celsius în aer.

Urmărește
1056 afișări
Imaginea articolului De parcă nu era suficient că se deplasau cu viteza melcului, trenurile româneşti mai au o suferinţă de sezon

De parcă nu era suficient că se deplasau cu viteza melcului, trenurile româneşti mai au o suferinţă de sezon

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că în următoarele două zile traficul feroviar se va desfăşura în condiţii speciale, prin reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor ca urmare a avertizărilor actualizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, privind prelungirea Codului portocaliu de temperaturi ridicate, de 40 de grade Celsius în aer.

„Reducere a vitezei de circulaţie a trenurilor, în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, pe raza judeţelor aflate sub incidenţa noilor avertizărilor meteo de temperaturi deosebit de ridicate, de 40 de grade Celsius la umbră, este principala măsură de siguranţă aplicată toate administraţiile feroviare pe reţelele de căi ferate, în astfel de situaţii extreme. Precizăm faptul că, măsura de reducere a vitezei de circulaţie va fi menţinută până joi 15 august, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluţia temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al sucursalelor regionale de cale ferată care adminstrează reţeaua feroviară”, potrivit unui comunicat de presă.

CFR SA anunţă că, prin personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată, va efectua inclusiv revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată şi înregistrarea în mod constant a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, operaţiuni necesare pentru adaptarea în condiţii de siguranţă a traficului.

„De asemenea, informăm asupra faptului că, dispeceratele CFR vor menţine o permanentă legătură cu toţi operatorii de transport feroviar, care vor fi avizaţi operativ când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic intrate în vigoare. CFR SA recomandă publicului călător ca în această perioadă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor din/în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar, pentru informaţii actualizate despre condiţiile şi măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulaţie. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru întârzierile inevitabile care se vor întregistra în circulaţia trenurilor în aceste zile în care este în vigoare avertizarea ANM de temperaturi deosebit de ridicate şi îi asigurăm totodată de faptul că, reducerea vitezei de circulaţie cu 20 - 30 km/h faţă de viteza normală, care va conduce implicit şi la prelungirea duratei de parcurs a anumitor trenuri, este una dintre principalele măsuri aplicate, în astfel de situaţii extreme, de orice sistem feroviar, în vederea menţinerii condiţiilor de siguranţă în trafic”, se arată în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cfr,
caniculă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici