- Home
- Social
- SLATINA, (09.05.2017, 13:02)
- Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Decizie ULUITOARE luată de un oraş din România. Taxă zilnică pentru cei care îşi lasă maşinile cu afişul „de vânzare” pe parbriz. "Este o intrare în normalitate"
Slătinenii care îşi lasă autoturismele pe domeniul public al municipiului, cu afişul „de vânzare”, trebuie să achite o taxă zilnică Primăriei, în valoare de 56,25 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
10824 afișări
Taxă zilnică pentru cei care îşi lasă maşinile în parcare cu afişul „de vânzare” pe parbriz, în Slatina (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
Taxarea celor care îşi pun maşinile de vânzare pe domeniul public, în parcări sau pe stradă, este o măsură care vine după modificarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Slatina, referitoare la aprobarea Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Slatina şi modalitatea de încasare a taxei pentru vehicul/autovehicule scoase la vânzare.
Cei care îşi lasă maşina cu afişul „de vânzare” pe domeniul public trebuie să achite 4,5 lei pe metrul pătrat pe zi, un loc de parcare fiind de 12,5 metri pătraţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
Reprezentanţii municipalităţii spun că modificarea reprezintă „o intrare în normalitate”, iar cei care desfăşoară activităţi de comerţ pe domeniul public al Slatinei trebuie să fie taxaţi, conform legislaţiei în vigoare.
„Taxa care trebuie plătită se asimilează unui loc de parcare, care este de 12,5 metri pătraţi, ori 4,5 lei pe metru pătrat, pe zi, care este taxa locală, adaptată după Codul Fiscal, cu privire la activităţile de comercializare pe domeniul public şi privat. Taxa se va achita la Direcţia Venituri din cadrul Direcţiei de Patrimoniu. Era nevoie de o astfel de prevedere pentru faptul că orice activitate care implică folosirea domeniului public şi privat trebuie taxată, pentru că domeniul este al tuturor cetăţenilor, al Slatinei”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stănciou.
Potrivit noilor reglementări, persoanele fizice şi persoanele juridice care solicită ocuparea temporară a terenurilor (a unui loc de parcare) aparţinând domeniului public/privat al municipiului Slatina, cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare (autoturisme, remorci, monopede, platforme, scutere, autovehicule, altele asemenea), vor depune, înainte de perioada solicitată, la registratura Direcţiei Economice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina o cerere însoţită de copia actelor de identitate ale solicitant; copia actelor de proprietate pentru vehicul/autovehicul; certificatul fiscal eliberat de Direcţia Economică din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii la bugetul local.
Cei care vor continua să afişeze semne cu „de vânzare” în parbrizele autoturismelor, fără a avea taxa achitată, care se ridică la 56,25 lei pe zi, se pot alege cu amenzi de până la o mie de lei.
„Constituie contravenţie ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Slatina cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare fără a deţine acord de ocupare temporară a domeniului public sau fără ca acesta să fie afişat la loc vizibil şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei”, se arată în proiectul modificat.
Citeşte şi: Dragnea spune NU plafonării indemnizaţiei de creştere a copilului, după ce ministrul Muncii a avansat o nouă limită: 8000 lei/lună. Olguţa Vasilescu: Cei care au bulversat sistemul să se limiteze la ceea ce le permitem
Citeşte şi: Metoda prin care românii pot fi păcăliţi în piaţă. Legume şi fructe, fără ţara de provenienţă sau la grămadă cu cele româneşti
Citeşte şi: Criza vaccinurilor. Comisia Europeană a avizat favorabil SUSPENDAREA exportului de vaccin ROR. De ce a cerut România blocarea exportului
Citește pe alephnews.ro: Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe