DESCINDERE la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu. Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare verifică acte financiar-contabile. Condescu: O verificare din partea organelor statului este foarte bună întotdeauna

Mai mulţi poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare din Gorj au descins, miercuri dimineaţă, la sediul clubului Pandurii din Târgu Jiu pentru a verifica o serie de acte financiar-contabile, în baza unei plângeri depuse de către conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Urmărește
1324 afișări
Imaginea articolului DESCINDERE la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu. Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare verifică acte financiar-contabile. Condescu: O verificare din partea organelor statului este foarte bună întotdeauna

DESCINDERE la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu. Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare verifică acte financiar-contabile (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, instituţia are un dosar penal deschis în urma plângerii depuse de către conducerea CE Oltenia şi, în consecinţă, sunt făcute verificările de rigoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Plângerea vizează faptul că şefii Complexului Energetic Oltenia nu ar avea acces la documentele contabile ale clubului, complexul fiind finanţatorul principal al echipei de fotbal.

Anterior, managerul privat al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declarase că preşedintele clubului, Marin Condescu, refuză să îi pună la dispoziţie actele financiar-contabile pe care i le-a solicitat, motiv pentru care a şi anunţat că pe 19 iulie ar urma să aibă loc o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor, în care va fi votată schimbarea lui Condescu din fruntea clubului.

Descinderile de la club se fac în absenţa lui Marin Condescu, acesta fiind plecat la Bucureşti cu probleme sindicale, miercuri fiind însă şi ziua sa de naştere.

Condescu: O verificare din partea organelor statului este foarte bună întotdeauna

Preşedintele Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, miercuri, înaintea Adunării Generale a LPF, că o "verificare din partea organelor statului este foarte bună întotdeauna", după ce mai mulţi poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare din Gorj au descins la sediul clubului.

"A fost o plângere penală la poliţie din partea unuia dintre asociaţi. Mi se pare un lucru pozitiv. O verificare din partea organelor statului este foarte bună întotdeauna. În ultimele două săptămâni a încercat să manipuleze opinia publică distrăgând atenţia de la problemele grave cu care se confruntă Complexul Energetic. Din Adunarea Generală a Acţionarilor fac parte toţi respeonsabilii de instituţii, inclusiv ai dânsului. Nu este niciun fel de problemă la club, nu este absolut nimic din punct de veder al legalităţii, investiţiilor în echipă şi în centrele de copii şi juniori. Îl auzeam spunând că echipa s-a aflat în acelaşi timp în cantonament în Italia şi la Rânca. Este normal, pentru că acest club are o echipă de seniori şi mai multe de juniori şi copii. Poate să se afle în 11 locuri diferite în acelaşi timp", a declarat Condescu.

El a subliniat că Pandurii are resurse financiare din vânzările de jucători: "Nu cred că îmi vrea locul cineva, se doreşte numai să se distragă atenţia de la problemele grave din zona respectivă. Pentru că intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic lasă fără locuri de muncă 10.000 de oameni din societăţile care prestează servicii către noi şi 20.000 care lucrează direct. Aceste lucruri nu vor afecta însă şi clubul pentru că noi am renunţat la finanţarea din partea acestui asociat, care are probleme financiare. Noi avem resurse financiare din vânzările de jucători, transferul lui Maxim, al lui Vlad, din abonamente, din drepturi TV, din bilete, toatre ne asigură banii necesari", a precizat oficialul gorjean, care crede că Pandurii va lupta pentru locurile 1-5 în Liga I şi va ajunge în grupele Ligii Europa.

Cu aproximativ o lună în urmă, Condescu a prezentat, într-o conferinţă de presă, documente de la DNA din care reieşea că finanţarea clubului a fost legală la vremea respectivă, fiind făcute verificări cu privire la finanţarea echipei pentru perioada 2010-2012.

Documentele au fost prezentate după ce Curtea de Conturi a stabilit că actuala conducere a CE Oltenia trebuie să recupereze de la club 18.8 milioane de lei.

Reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia au anunţat, la jumătatea lunii mai, că au dat în judecată Clubul Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera 18,8 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, în perioada 2009 - 2011, în mod nelegal de la unităţi din minerit şi energie, cu titlu de finanţare.

Directorul Diviziei Financiare de la CE Oltenia, Daniel Pităroiu, declara, într-o conferinţă de presă, că acţiunea în instanţă a fost depusă după ce Corpul de Control din cadrul complexului a finalizat controalele cu privire la modul de folosire a fondurilor repartizate către diferite echipe de fotbal.

Conform lui Pităroiu, verificările Corpului de Control au început după ce Curtea de Conturi a obligat unitatea să recupereze 8,8 milioane de lei cu care clubul de fotbal ar fi fost finanţat ilegal de fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Suma a fost folosită în 2011, iar verificările ulterioare ale Corpului de Control au vizat fonduri cheltuite similar în 2010 şi 2009.

Ulterior, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că unele dintre faptele pentru care clubul a fost dat în judecată de CE Oltenia s-au prescris, iar altele au fost verificate de mai multe instituţii, inclusiv de DNA, care nu au descoperit nereguli.

Condescu afirma că finanţarea Clubului Pandurii Târgu Jiu cu bani din minerit şi energie se face în baza unor legi, hotărâri de guvern şi decizii ale consiliilor de administraţie de la unităţile care formează în prezent Complexul Energetic Oltenia.

"Înseamnă că banii aceştia îi vor plăti toţi parlamentarii României, toate guvernele din 2005 şi până acum, toţi miniştrii şi prim-miniştrii", a spus Condescu.

Potrivit acestuia, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu are de restituit nicio sumă către Complexul Energetic Oltenia.

Liderul sindical a menţionat că unele dintre faptele pentru care Clubul a fost dat în judecată s-au prescris, iar altele au fost verificate de instituţii ale statului, inclusiv DNA, care nu au descoperit nereguli, Curtea de Conturi obligând însă administraţia Complexului Energetic Oltenia să recupereze banii acordaţi echipei de fotbal în trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici