- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.11.2013, 17:21)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Despăgubirile acordate în cazul accidentelor feroviare cresc de 2,5 ori
Despăgubirile acordate în cazul accidentelor feroviare vor creşte de 2,5 ori, de la 75.000 euro la 190.000 euro/ călător, potrivit unui proiect de act normativ prin care se urmăreşte conformarea la regulamentele europene privind drepturile călătorilor din transportul feroviar.
Urmărește
146 afișări
Despăgubirile acordate în cazul accidentelor feroviare cresc de 2,5 ori, la 190.000 euro/ călător (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
"Totalul daunelor-interese care urmează a fi acordate (...) se stabileşte în conformitate cu prevederile legale. În aplicarea prezentului regulament se fixează pentru fiecare călător o limită maximă în lei a echivalentului de 190.000 euro în sumă globală sau sub formă de rentă anuală corespunzătoare acestei sume globale", se arată într-un proiect de OUG pentru modificarea regulamentului privind transportul pe căile ferate, aprobat printr-o ordonanţă a Guvernului din 2005.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Sumele sunt acordate persoanelor care rămân lipsite de susţinător în urma decesului călătorului şi faţă de care acesta avea sau ar fi avut obligaţia de întreţinere.
Suma prevăzută în prezent este de 75.000 euro.
"Având în vedere dosarul EU Pilot 4398/12/MOVE, cu privire la solicitarea de informaţii suplimentare, din partea Comisiei Europeane, referitoare la o posibilă încălcare a Regulamentului (CE) nr. 1371/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind drepturile şi obligaţiile călătorilor din transportul feroviar de către CFR Călători, România nu ar fi îndeplinit obligaţiile ce îi revin ca stat membru al Uniunii Europene", se arată în textul proiectului de act normativ.
Un raport de evaluare a Regulamentului 1371/2007, publicat anul trecut, recomandă ca în cazul accidentelor feroviare cuantumul despăgubirilor să fie de 190.000 euro/călător.
Tot la solicitarea Comisiei Europene, Ministerul Transporturilor propune printr-un alt proiect de act normativ şi modificarea şi completarea HG 1476/2009, care stabileşte măsuri pentru crearea cadrului de aplicare a Regulamentului CE privind drepturile şi obligaţiile călătorilor din transportul feroviar.
"Prin proiectul de act normativ se propune modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.476/2009 privind stabilirea penalităţilor pentru încălcarea tuturor articolelor regulamentului şi introducerea unui nou paragraf care să stabilească explicit compensarea pentru pierderea sau deteriorarea echipamentelor de mobilitate pentru îndeplinirea solicitărilor Comisiei Europene", se arată în nota de fundamentare a proiectului de modificare a HG 1476/2009.
Astfel, noul proiect prevede sancţiuni, printre altele, pentru companiile feroviare care nu permit călătorilor să-şi aducă bicicletele la bordul trenului (amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei), care nu furnizează informaţii privind întreruperea serviciilor feroviare (de la 1.000 la 5.000 lei) sau care nu asigură diverse tipuri de asistenţă călătorilor în caz de întârzieri (de la 1.000 lei la 3.000 lei).
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat