- Home
- Social
- ARAD, (11.05.2018, 20:53)
- Adriana Mit
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
“Arsenie Boca - marcă înregistrată”. Comerţul cu sute de obiecte de cult cu figura stareţului, fără licenţă, în pericol. Inclusiv Mănăstirea Prislop, notificată că vinde ilegal
Sute de firme din ţară, precum şi Mănăstirea Prislop, au fost notificate, în ultimele 8 luni, de deţinătorul mărcii “Părintele Arsenie Boca” cu privire la faptul că vând ilegal, fără licenţă, obiecte de cult cu chipul fostului stareţ. Plângeri au fost depuse la Poliţie, DIICOT sau Parchet.
Urmărește
3612 afișări
Deţinătorul mărcii “Arsenie Boca”: Sute de firme şi Mănăstirea Prislop vând obiecte de cult ilegal/ Au fost depuse plângeri la Poliţie, DIICOT sau Parchet
Gheorghe Emanuel Daniel, tânărul de 24 de ani din Arad care susţine că deţine licenţa pe România pentru marca înregistrată “Părintele Arsenie Boca”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în ultimele opt luni au fost notificate sute de firme din întreaga ţară, dar şi Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul fostul stareţ, cu privire la faptul că vând ilegal obiecte de cult care folosesc numele sau imaginea acestuia.
Tănârul din Arad a susţinut că marca “Părintele Arsenie Boca” a fost înregistrată anul trecut la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie - Aditional Worldwide Care Services Ltd, iar Gheorghe Emanuel Daniel este singurul din România care a primit licenţa de folosire a drepturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
“Au fost trimise notificări din partea companiei englezeşti la sute de firme din ţară, prin care se stipulează că eu sunt licenţiat în România. Notificările sunt trimise de şapte - opt luni, au fost sute de firme înştiinţate, o grămadă de mănăstiri, inclusiv Mănăstirea Prislop. Există un dosar penal în curs de anchetă”, a afirmat Gheorghe Emanuel Daniel.
Tânărul din Arad a mai declarat că au fost depuse mai multe plângeri, în ultimele opt luni, împotriva producătorilor de obiecte de cult, dar şi a punctelor de lucru din localităţi.
“Sunt foarte fericit să aud că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a declarat că licenţa deţinută este legală, dar este deţinută nefiresc. Nu cred că poate fi vorba de ceva firesc sau nefiresc atunci când vine vorba de lege. La Arad, la Parchet, s-au făcut plângeri împotriva anumitor firme care sunt producătorii, de fapt, iar ulterior, Poliţia Economică m-a rugat să depun o plângere inclusiv pentru punctele de lucru din Arad. Cumva, toată lumea va trebui să facă plângere pentru fiecare punct de lucru. Este o birocraţie. Am depus plângeri peste tot: Poliţie, DIICOT, Parchet, de acum jumătate de an sunt depuse plângerile. Compania englezească urmează să depună şi la DNA alte plângeri. Opt luni am încercat toate căile diplomatice posibile şi nu am avut pe cine licenţia, pentru că nimeni nu a crezut pe cuvânt că se poate aşa ceva. Nu cred în legea care există şi lucrează foarte multe, aşa cum scrie şi în plângerea făcută astăzi la Parchet, prin firme fantomă, nu ştii unde să-i găseşti”, a mai afirmat Gheorghe Emanuel Daniel.
Firma cu sediul în Marea Britanie care deţine drepturile de proprietate intelectuală pentru marca “Părintele Arsenie Boca” a trimis, vineri, un comunicat de presă, în care precizează că a oferit licenţele gratuit şi solicită “doar transparenţă în afaceri”.
“Ne pare rău să realizăm că nimeni nu înţelege lucrurile elementare legate de proprietatea intelectuală şi de mărcile de comerţ, ba mai mult, observ că şi cei din mass-media promovează părerile personale a unor entităţi, fără pregătire sau cu studii medii, persoane care omit faptul că licenţele le-am oferit gratuit şi cerem în esenţă doar transparenţă în afaceri şi plata taxelor către stat, lucru neobişnuit în România, aşa cum am specificat şi în plângerea penală formulată. Ţin să anunţ opinia publică că “Padre Pio” (trade mark) este cel mai popular sfânt catolic, canonizat ,”cu acte în regulă“ din lume, ale căror drepturi de marcă comercială sunt deţinute de câteva zeci de companii private fără apartenenţă bisericească. Aceste companii împart această marcă pe diferite ţări şi/sau clase Nisa. Menţionez că este o practică comercială legală, practicată, acceptată la nivel mondial, nicidecum nu se poate vorbi despre rea intenţie sau rea credinţă. Asta este practica legală, asigură transparenţă, cum nu se întâmplă în prezent, după cum reiese şi din plângerea penală pe care am formulat-o. Vă rog să verificaţi pe site-ul European Intelectual Property Office marca comercială “Padre Pio“. Doresc să mulţumesc prin prezenta tuturor persoanelor şi ONG -urilor, atât din ţară cât şi din străinătate, care ne-au ajutat în activitatea noastră, dezinteresaţi material, interesaţi doar de aflarea şi prezentarea adevarului, curajoşi mulţi dintre ei riscându-şi astfel confortul financiar şi social”, arată reprezentanţii Aditional Worldwide Care Services Ltd.
Zeci de icoane şi cărţi cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad, marţi, după ce un tânăr, Gheorghe Emanuel Daniel, care spune că deţine în România marca „Părintele Arsenie Boca”, a făcut o sesizare la Poliţie.
Patriarhia Română susţine că nicio persoana privată nu are dreptul să se folosească de numele lui Arsenie Boca, menţionând că Arhiepiscopia Bucureştilor a luat „atitudine fermă” faţă de deţinerea mărcii „Părintele Arsenie Boca” solicitând persoanei care susţine că are marca să renunţe la aceasta.
„Arhiepiscopia Bucureştilor a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunţa imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele părintelui Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria şi cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române şi parte a patrimoniului său memorial. Din aceste limpezi şi înalte raţiuni, nicio persoana privată, care nu are nici măcar o legătura de rudenie cu părintele Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin de drept Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică”, se arată într-un comunicat trimis de Patriarhia Română, la solicitarea MEDIAFAX.
Totodată, reprezentanţii Patriarhiei Române susţin că vor face toate demersurile necesare din punct de vedere legal, pentru ca marca „Părintele Arsenie Boca” să nu aparţină unei persoane private.
„În măsura în care persoana vizată va continua să se folosească de acest nume prin marca menţionata, Patriarhia Romana, prin Episcopia Devei şi Hunedoarei, sub jurisdicţia căreia funcţionează mănăstirea Prislop, unde se află şi mormântul părintelui Arsenie Boca, va face toate demersurile necesare din punct de vedere legal pentru a aşeza lucrurile în firescul lor”, se mai arată în sursa citată.
Citeşte şi: Patriarhia Română, „atitudine fermă”: Nicio persoana privată nu are dreptul să se folosească de numele lui Arsenie Boca
Citeşte şi: Cireşele din Turcia etichetate greşit, RETRASE din supermarketurile din România. ANSVSA a descoperit că fructele erau într-adevăr periculoase pentru consum
Citeşte şi: Profesor de matematică, arestat după ce ar fi agresat sexual mai multe tinere în timpul meditaţiilor
Citeşte şi: Voucherele oferite cadou de Primăria Capitalei pentru cumpărarea de biciclete, vândute din nou pe OLX
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Patriarhia Română, „atitudine fermă”: Nicio persoana privată nu are dreptul să se folosească de numele lui Arsenie Boca
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe