- Home
- Social
- GIURGIU, (07.09.2015, 15:07)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deţinut de la Penitenciarul Giurgiu, reţinut după ce a pretins că este procuror şef adjunct al DNA
Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu a fost reţinut pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că, pretinzând că este procuror şef adjunct al DNA, a încercat să obţină 50.000 de euro de la persoane cărora le promitea că le poate ajuta să scape de răspunderea penală.
Urmărește
243 afișări
Deţinut de la Penitenciarul Giurgiu, reţinut după ce a pretins că este procuror şef adjunct al DNA (Foto: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)
Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu şi un bărbat aflat în libertate au fost reţinuţi de DNA, fiind acuzaţi că au încercat să obţină 50.000 de euro de la un denunţător, pentru ca o rudă a acestuia să fie exonerată de răspundere penală într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.
Astfel, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie, Ioan Mâzgă, încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, este acuzat de pentru trafic de influenţă, iar complicele acestuia, Mihai-Alexandru Pandrea, de complicitate la trafic de influenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Conform anchetatorilor, în 4 septembrie, Ioan Mâzgă a sunat în repetate rânduri o persoană a cărei rudă este cercetată într-un dosar instrumentat de DNA şi i-a cerut acesteia bani pentru a-i ajuta ruda să scape de răspunderea penală.
Concret, deţinutul s-a recomandat ca fiind procuror cu funcţie de conducere în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi, pretinzând că are influenţă asupra procurorilor din subordine, a cerut 50.000 de euro de la persoana pe care a contactat-o şi care are calitatea de denunţător în acest dosar.
Anchetatorii au stabilit că, la indicaţiile lui Ioan Mâzgă, cei 50.000 de euro trebuia să ajungă la Mihai Alexandru Pandrea, într-un loc stabilit în judeţul Braşov.
Pentru că se temea că ar fi putut fi prins primind banii, Pandrea a cooptat, la rândul său, alte două persoane care să primească suma. În 6 septembrie, denunţătorul a înmânat 14.000 de lei celor doi intermediari, urmând ca aceştia să dea suma respectivă, mai departe, lui Mihai Alexandru Pandrea, moment în care au intervenit organele de urmărire penală şi s-a procedat astfel la constatarea infracţiunii flagrante.
Procurorii DNA au stabilit că deţinutul Ioan Mâzgă a dezvoltat un mecanism infracţional în cadrul căruia, susţinând că este procuror şef adjunct al DNA, a identificat persoane care au avut sau au afaceri judiciare pe rolul instanţelor şi a pretins de la acestea sume de bani în vederea exonerării de răspundere penală.
”Astfel, inculpatul Mâzgă Ioan prevalându-se de aceeaşi influenţă pe care afirma că o are, din perspectiva funcţiei deţinute, a contactat telefonic lucrători de poliţie, inclusiv de la dispeceratele unor unităţi de poliţie din ţară sau centre de arest preventiv, pentru a obţine informaţii nedestinate publicităţii privind persoanele arestate preventiv şi membrii familiei sau cunoscuţi cu care aceştia au luat legătura pe perioada arestării preventive. Aceste acţiuni au fost realizate de inculpatul Mâzgă Ioan în scopul identificării persoanelor cu afaceri judiciare/apropiaţilor acestora faţă de care, în schimbul obţinerii unor sume de bani, a traficat influenţa, pe care din perspectiva funcţiei deţinute, o are procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie” se arată în comunicatul DNA.
Luni, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe