Deva: Nouă persone reţinute pentru constituire de grup infracţional şi furturi de utilaje din ţări UE

Nouă dintre cele peste 30 de persoane care au fost duse, joi, la audieri la sediul DIICOT Hunedoara, fiind suspectate de apartenenţă la o grupare infracţională care făcea trafic cu utilaje agricole furate din străinătate, cu un prejudiciu de peste patru milioane de euro, au fost reţinute.

Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Deva: Nouă persone reţinute pentru constituire de grup infracţional şi furturi de utilaje din ţări UE

Deva: Nouă persone reţinute pentru constituire de grup infracţional şi furturi de utilaje din ţări UE (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Cele nouă persoane au fost reţinute în noaptea de joi spre vineri pentru constituire de grup infracţional organizat şi furturi de utilaje din ţări al Uniunii Europene.

Potrivit şefului BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, pe numele a nouă dintre cele peste 30 de persoane din Hunedoara, Alba, Sibiu, Bucureşti, Argeş, Bistriţa, Satu Mare, suspectate că fac parte dintr-o grupare organizată cu peste 50 de suspecţi, care făcea trafic cu utilaje agricole, au fost emise ordonanţe de reţinere de către procurorii DIICOT Hunedoara.

Cele nouă persoane urmează să fie duse la Tribunalul Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă.

Peste 30 de persoane din şapte judeţe au fost duse, joi, la audieri la sediul DIICOT Hunedoara, fiind suspectate că făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în trafic cu utilaje agricole furate din străinătate, prejudiciul fiind calculat la peste patru milioane de euro.

Şeful BCCOA Alba Iulia declara că gruparea era formată din peste 50 de suspecţi care făceau trafic cu utilaje agricole furate din ţări ale Uniunii Europene.

Până în prezent, au fost identificate şi indisponibilizate 50 de utilaje provenite din furturi, iar prejudiciul estimat la acest moment este de peste patru milioane de euro.

Şeful BCCOA Alba Iulia preciza că fiecare dintre membrii grupării infracţionale avea sarcini precise.

"Unii identificau ferme private din Franţa, Italia, Grecia, Ungaria. Pe timp de noapte, pătrundeau prin efracţie în ele şi sustrăgeau cu chei potrivite utilajele, le încărcau în tiruri. Alţii le contrafăceau documente de provenienţă şi de însoţire şi le aduceau în ţară. Aici contrafăceau seriile de identificare şi documentele de provenienţă şi le vindeau la mult sub preţul de piaţă al utilajelor", spunea comisarul şef Berbeceanu.

El a declarat că anchetatorii mai au în vedere şi alte persoane suspectate că au aderat sau au sprijinit gruparea infracţională.

În acelaşi dosar, şapte persoane au fost prinse, în decembrie 2010, de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia în timp ce încercau să introducă în ţară două utilaje agricole furate din Franţa, cei şapte suspecţi fiind arestaţi de Tribunalul Hunedoara.

Potrivit unor surse judiciare, alte nouă persoane, printre care un presupus interlop din Satu Mare şi un triplu campion naţional la box din judeţul Alba, au fost arestate preventiv în luna ianuarie 2011, la cererea procurorilor DIICOT Hunedoara.

Cei nouă provin din Satu Mare, Alba şi Galaţi, ei fiind acuzaţi că au constituit un grup organizat specializat în furtul de tractoare din Franţa, furt cu consecinţe deosebit de grave.

Mandatele de arestare emise pe numele celor 16 persoane au fost prelungite în februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici