- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO | Dezastrul lăsat în urmă de turişti. Au călcat cu maşinile vegetaţia plajelor sălbatice din zona Vadu şi Corbu
Turiştii au călcat din nou cu maşinile vegetaţia plajelor sălbatice din zona Vadu şi Corbu. Aproape 20.000 de turişti au fost pe plajele sălbatice, folosind 4.000 de vehicule.
Sursa FOTO: Facebook ARBDD
„Dezastru pe plajele Vadu-Corbu în weekend-ul trecut! Cu toate semnalele trase de inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, mulţi dintre turiştii care au luat din nou cu asalt plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia au continuat să încalce legea şi regulile specifice de vizitare a unei zone costiere aflată în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”, anunţă Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Sâmbătă, au fost estimaţi pe cele trei plaje aproximativ 13.200 de turişti şi 2.250 de autovehicule, iar suminică 6.250 turişti şi 1.670 autovehicule.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Motivaţia dorinţei de petrecere a timpului liber în zone naturale, unde se presupune că distanţarea fizică se poate menţine, nu justifică sub nicio formă un comportament agresiv faţă de o arie naturală protejată, o lipsă de respect pentru cei care veghează la protejarea acestor ultime zone sălbatice costiere din ţara noastră. Din evaluarea efectuată de reprezentanţii ARBDD, s-a constatat că activitatea intensă de pe plajele sălbatice produce pagube importante habitatelor naturale. Zonele pe care sunt parcate autovehiculele sunt habitate Natura 2000 cu o valoare conservativă foarte mare, precum 2110 Dune mobile embrionare şi 2130 Dune fixate de coastă cu vegetaţie erbacee („dune gri") care necesită o atenţie specială”, adaugă Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
S-au dat 50 de sancţiuni pentru campare ilegală şi pentru accesul cu autovehiculele pe plajă, în valoare totală de 13.000 lei.
Turiştii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării trebuie să respecte regulile expuse pe panourile din zona plajelor: „reglementările pentru desfăşurarea activităţilor în zonele costiere din rezervaţie au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare a habitatelor naturale, situri Natura 2000, precum şi a speciilor de interes conservativ, în conformitate cu legislaţia în vigoare”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36