- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.01.2017, 16:38)
- Claudiu Surmei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DEZBATERE asupra interzicerii animalelor în circuri. ONG-urile reacţionează după ce s-au înregistrat 11 decese în incendiul de la Circul Globus
ONG-urile cer interzicerea folosirii animalelor în circuri şi speră ca noul Legislativ să modifice legea protecţiei animalelor, în contextul în patru pisici, doi porcuşori vietnamezi, doi tigri şi trei câini au murit într-un incendiu izbucnit la o clădire ce aparţine Circului Globus din Capitală.
Urmărește
2109 afișări
ONG-urile cer interzicerea animalelor în circuri după ce s-au înregistrat 11 decese într-un incendiu
ONG-urile consideră că nu este normală folosirea animalelor la circ şi doresc modificarea legii, după ce 11 animale au murit, joi, într-un incendiu izbucnit la o clădire ce aparţine Circului Globus. În prezent, în 21 de ţări din întreaga lume este interzisă în totalitate sau parţial folosirea animalelor sălbatice, 14 dintre aceste ţări fiind din Europa.
"În primul rând mie nu mi se pare normală folosirea lor la circ. Adică în 2017 altă distracţie nu mai avem decât să ne uităm la nişte animale, care nu au nicio vină, cum sar prin foc sau mai ştiu eu ce fac. (...) Există un proiect legislativ în Camera Deputaţilor, de vreo doi ani de zile, al deputatului Remus Cernea, de modificare a legii de protecţie a animalelor, prin care să se interzică folosirea animalelor în circuri, dar a întâmpinat tot felul de trăsnăi, că altfel nu pot să le spun, din moment ce unii dintre deputaţii din Comisia de Agricultură au spus <<bine, şi cu ce le înlocuim?>>. Alţii au spus <<cum adică, să fim noi prima ţară din lume care nu mai are animale la circ?>>, fiind într-o eroare totală. Sperăm ca în această nouă legislatură să fie şi altfel de oameni, care să înţeleagă despre ce este vorba şi să încetăm cu aşa-zisa distracţie de genul ăsta, care uite ce distracţie e", a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX Kuki Bărbuceanu de la Vier Pfoten.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Pe reţelele de socializare circulă deja o petiţie prin care iubitorii de animale cer schimbarea legislaţiei.
"Circurile care exploatază animale trebuie să dispară! Este nevoie de o legislaţie clară, care interzice aceste practici pentru todeauna! Avem aproximativ 3890 de tigri rămaşi în libertate pe tot globul. Specia este grav ameninţată de dispariţie şi totuşi îi găsim în captivitate peste tot în jurul nostru. Se estimează că doar în SUA trăiesc peste 5000 de tigri în captivitate şi din păcate nici ţara noastră nu este o excepţie. Am putut vedea tigru ţinut ca pet la Arad, tigru ţinut în cuşcă de interlopi şi de grădini zoologice improvizate. Iar azi vine vestea că doi tigri au murit într-un incendiu la Circul Globus. Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferinţa animalelor în scopuri de distracţie n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni. Abia când vom învăţa să tratăm animalele din jurul nostru cu respect vom putea spune că am făcut paşi spre o societate civilizată", este mesajul campaniei iniţiate de Csibi Magor.
În incendiul de joi dimineaţă au murit patru pisici, doi porcuşori vietnamezi, doi tigri şi trei câini, care erau, potrivit unor informaţii, ale Circului Globus.
Echipele de intervenţie au reuşit să salveze mai multe animale, printre care şapte tigri, două cămile, doi tăuraşi, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.
În prezent, în 21 de state din întreaga lume este interzisă folosirea animalelor sălbatice, fie în circuri, fie în general.
În Europa au fost impuse interdicţii în 14 state. Astfel, în Bulgaria şi Estonia există interdicţia generală de folosire a animalelor sălbatice în circuri, în timp ce alte 7 state au această interdicţie, însă cu anumite excepţii. Este vorba despre Ungaria, Cehia, Slovacia, Suedia, Malta, Finlanda şi Danemarca. În Olanda este interzisă folosirea animalelor sălbatice în circuri în două provicncii.
Totodată, în cinci state europene există interdicţia generală de folosire a animalelor sălbatice. În timp ce Austria a impus această interdicţie generală, în Polonia ea există doar pentru animalele născute în sălbăticie. Croaţia a interzis folosirea animalelor sălbatice în 29 de oraşe, iar în Marea Britanie există această interdicţie în plus pentru toate speciile de animale în mai mult de 207 departamente/oraşe.
În afara Europei, ţări precum Costa Rica, Israel şi Singapore au adoptat interzicearea generală a folosirii animalelor sălbatice, iar în India nu este permisă folosirea urşilor, maimuţelor, leilor, tigrilor şi leoparzilor.
Statul federal Rio de Janeiro (Brazilia), împreună cu alte 11 oraşe au interzis, folosirea animalelor sălbatice, măsura fiind impusă, de asemenea, în 31 de state din SUA şi în 36 de comunităţi, cinci districte şi provincia Nova Scoţia din Canada.
Citeşte şi: Ministrul Energiei acuză o proastă pregătire în prealabil a fostului guvern pentru perioada de iarnă
Citeşte şi: Ultimul termen din dosarul Bica-Simu, reluat. ÎCCJ pune în discuţie schimbarea de încadrare juridică
Citeşte şi: Doi copii de patru luni, respectiv doi ani, luaţi de autorităţi din Vâlcea, de la părinţii alcoolici
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe