Dezvăluirile unui fost colonel SRI: Oameni politici, de afaceri şi jurnalişti, INTERCEPTAŢI timp de 5 ani pentru fapte conexe terorismului/ Dragnea: Comisia SRI să verifice | DOCUMENT

Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, face dezvăluiri din sistem, susţinând că politicieni, oameni de afaceri sau jurnalişti au fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională, timp de cinci ani, după care Laura Codruţa Kovesi, cea care a semnat mandatele, le-a cerut la DNA odată cu mutarea ei.

Urmărește
3953 afișări
Imaginea articolului Dezvăluirile unui fost colonel SRI: Oameni politici, de afaceri şi jurnalişti, INTERCEPTAŢI timp de 5 ani pentru fapte conexe terorismului/ Dragnea: Comisia SRI să verifice | DOCUMENT

Oameni politici, de afaceri şi jurnalişti, interceptaţi timp de 5 ani pentru fapte conexe terorismului. Dezvăluirile unui fost colonel SRI

”În 2009-2013, mai mulţi oamenii de afaceri, politicieni, oameni din societatea civilă şi media au fost interceptări pe mandate de siguranţă naţionale pentru activităţi conexe activităţilor teroriste. Repet, oameni politici, de afaceri şi jurnalişti au fost interceptaţi timp de 5 ani continuu, invocându-se chestiuni conexe activităţilor teroriste. Mai mult, toate aceste mandate au fost aprobate, avizate şi transmise de fosta şefă a Parchetului General, doamna Kovesi. În 2014, mandatele se obţin 6 luni, după care se pot prelungi 3 luni, s-au obtinut mandate succesive”, a declarat Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, la România TV .

Cu alte cuvinte, mecanimul era următorul. Mandatele au fost solicitate de Serviciul Român de Informaţii, avizate de Dumitru Dumbravă şi semnate de Florian Coldea. Solicitările SRI ajungeau la Parchetul General, unde procuror şef era Laura Codruţa Kovesi, de la care mergeau spre Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Fost colonel SRI: Firmele acoperite, un sistem pervertit pentru o clică. Alte firme ajung pe "culoar"

Interceptările s-au făcut în baza prevederilor legii 535 / 2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului şi în baza legii 51 / 1991 privind securitatea naţională a României..

Surpriza, spune Dragomir este momentul în care Kovesi ajunge la DNA, în anul 2014. ”În martie 214, doamna Kovesi face o solicitare către Înalta Curte , cu şapca de şef al DNA, şi cere aceste mandate, pentru a-i rezolva pe aceştia oameni, nu din perspectiva terorismului, ci a corupţiei. (...) Şefa DNA solicită aşadar după cinci ani de la momentul când semnase pentru aceste mandate şi prelungirea lor, chiar dacă în acea perioadă nu a văzut că e ceva important, dacă era ceva de corupţie nu l-a sesizat pe domnul Morar (n.r.: procuror şef al DNA în acea perioadă)?", a mai spus fostul colonel SRI.

Cu toate suspiciunile ridicate, proaspăt instalată la DNA, Laura Codruţa Kovesi primeşte un răspuns pozitiv.

"Cu deosebită consideraţie, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şeful structurii de securitate, judecătorul Matei Ionuţ Mihai înaintează la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, doamnei procuror şef Laura Codruţa Kovesi ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă trimitem mandatele toate. Unitatea antiteroristă nu a fost niciodată implicată în aşa ceva. Aceste documente au fost făcute de o altă unitate, sub pretextul unor activităţi conexe. Adică nu pune bombă, face sabotaj, subminează podul, nu il aruncă în aer”, a declarat Dragomir.

Citeşte şi Fost colonel SRI: Sunt acoperiţi în lumea politică. Cer să se facă o comisie parlamentară

Agenţia MEDIAFAX a transmis mai multe solicitări instituţiilor abilitate pentru clarificarea informaţiilor prezentate de fostul angajat SRI.

 

 

 

Dragnea, despre dezvăluirile lui Dragomir: Comisia SRI să verifice

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat, marţi, că dezvăluirile fostului angajat al SRI, Daniel Dragomir, trebuie verificate de Comisia SRI, el arătând că, în cazul în care competenţele acesteia sunt excedate, e necesară o comisia parlamentară de anchetă.

Solicitat să comenteze dezvăluirile lui Dragomir, Dragnea a răspuns: „Ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav dacă este adevărat. Eu cred că Comisia SRI, după ce mâine (miercuri, n.r.) vom alege preşedintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi lansate în spaţiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv ceea de control SRI, să nu-l audieze”, a spus Dragnea.

„Dacă se va constata că, din ceea ce se va spune acolo, se depăşeşte competenţa Comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul şi înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară”, a adăugat Dragnea.

Citeşte şi Fost angajat SRI, despre acoperiţii din presă: Unii primeau mailuri cu rechizitorii şi un ordin clar/ SRI făcea rechizitorii şi alegea complete. Erau şi acoperiţi în Justiţie/ Cine este Daniel Dragomir, AUTORUL acestor dezvăluiri

Întrebat despre documentele publicate de Dragomir în cursul zilei de marţi, din care reiese că şefa DNA, pe atunci şefa PG, solicita mai multe mandate pentru a le utiliza în dosare de corupţie, mandate de interceptare pentru subminare sau sabotaj, Dargnea a răspuns: „Dacă această informaţie este adevărată, asta mi se pare la fel de grav sau o situaţie la fel de gravă ca cea care se referea la faptul că rechizitoriile erau făcute în alte instituţii şi erau livrate doar pentru semnat şi pentru însuşire la procurori”.

„Să se solicite mandate de ascultare pe siguranţă naţională, terorism, sabotaj ca să fie acolo un fel de plasă de pescuit, după care să fie livrate, să se uite pe stenograme să vadă cum ar putea agăţa o ţintă sau alta, asta este de o gravitate excepţională şi Comisia SRI - dacă va putea singură, dacă nu, se va face o altă comisie - va trebuie să verifice aşa cum n-a mai fost niciodată verificată o astfel de situaţie”, a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici