- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Digul de apărare de la Galaţi este finalizat, acum se lucrează la consolidare
Digul de apărare a municipiului Galaţi, care se întinde pe o lungime de patru kilometri şi jumătate, este practic finalizat, în prezent lucrându-se doar la detalii, consolidare şi la pomparea apelor infiltrate.
Digul de apărare a municipiului Galaţi este finalizat, lucrându-se la consolidare (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)
Digul este format din saci umpluţi cu nisip, aşezaţi deasupra digului de beton existent. În prelungire, pe două străzi ale cartierului Valea Oraşului există hidrobaraje care au la bază peste peste 250.000 de saci cu nisip.
Potrivit Prefecturii Galaţi, 150 de specialişti de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Galaţi, Argeş, Mureş, Vaslui, Botoşani, Oradea monitorizează lucrările realizate de peste 1.400 de pompieri, jandarmi şi militari.
În cursul zilei de marţi, vor sosi la Galaţi şi echipamentele trimise de Belgia şi Austria pentru a sprijini eforturile de reducere a efectelor inundaţiilor. Este vorba despre cinci generatoare electrice, 11 motopompe, o instalaţie de purificare a apei şi 5.000 de recipiente, din Belgia, zece motopompe şi trei generatoare electrice din Austria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Marţi dimineaţă, la ora 7.00, fluviul avea un nivel de 680 de centimetri, cu 80 de centimetri peste cota de inundaţie, creşterea fiind de patru centimetri în ultimele 24 de ore.
Nivelul Siretului, în schimb, scade, cota atinsă la Şendreni fiind mai mică cu 32 de centimetri faţă de luni dimineaţă. Aceasta, în urma deversărilor controlate din acumulările Călimăneşti şi Movileni, debitul râului (la deversare) ajungând marţi la circa 1.200 mc/s, jumătate din vârful de sarcină al acestei perioade.
Premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, au inspectat, luni, digul de protecţie al municipiului Galaţi, construit de-a lungul Dunării.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat că a fost trimisă o echipă de genişti care să detoneze digul de la Cotu Pisicii şi să protejeze astfel oraşul Galaţi de inundaţii în cazul în care debitul viiturii va fi mai mare decât cel aşteptat.
Conform avertizărilor hidrologice, vârful de viitură pe Dunăre va ajunge la Galaţi în 7 iulie, când se prognozează că nivelul Dunării va atinge 690 de centimetri şi un debit de 17.860 de metri cubi pe secundă.
Potrivit autorităţilor locale, dacă digul de la Galaţi va ceda va fi înregistrat cel mai mare dezastru urban de după cel de-al doilea război mondial.
Autorităţile locale spun că pierderile economice vor fi imense, numai prin închiderea Regionalei Vamale Galaţi putându-se înregistra pierderi de 18,5 milioane de euro pe zi.
În zona inundabilă îşi desfăşoară activitatea cei mai mari agenţi economici din Galaţi, care asigură aproximativ 12.000 de locuri de muncă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO