- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.04.2013, 14:28)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DIICOT: Boldea ar putea, chiar şi după un an de detenţie, să încerce influenţarea unor martori
Procurorul DIICOT a cerut, vineri, instanţei supreme, să dispună menţinerea în arest a lui Mihail Boldea, întrucât ar putea, chiar şi după un an de detenţie, să încerce influenţarea unor martor şi să perturbe judecarea cauzei.
Urmărește
193 afișări
DIICOT: Boldea ar putea, chiar şi după un an de detenţie, să încerce influenţarea unor martori
Instanţa supremă a judecat vineri recursul făcut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi de judecare în libertate a fostului deputat Mihail Boldea, cu interdicţia de a părăsi ţara.
Procurorul DIICOT prezent la şedinţă le-a spus judecătorilor că, având în vedere modul în care Mihail Boldea a încercat să se sustragă urmăririi penale, precum şi tentativele de influenţare a procesului, există riscul ca, odată lăsat în libertate, să încerce influenţarea unor martori din proces.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Acesta a cerut instanţei menţinerea în arest a lui Boldea, pentru a nu fi perturbată desfăşurarea procesului penal.
Avocaţii lui Mihail Boldea au arătat că probele din dosar au fost conservate şi au fost deja analizate, în marea lor parte, de instanţa de la Iaşi. Aceştia au precizat că Boldea nu ar risca niciodată să fie rearestat, astfel că nu poate fi admisă justificarea că va încerca să influenţeze martorii din dosar.
Mihail Boldea le-a spus judecătorilor că nu-şi doreşte decât să ajungă acasă şi că nu va lua legătura cu absolut nimeni, martor sau inclupat, din dosarul în care este judecat pentru crimă organizată.
"Este ultima zi când se fac pomenile pentru morţi, vă rog daţi-mi dreptul să mă duc să fac pomană după tata", a spus Boldea în faţa instanţei.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie urmează să decidă dacă îl lasă în libertate pe fostul deputat Mihail Boldea sau dacă acesta va rămâne în continuare încarcerat.
În 19 aprilie, Curtea de Apel Iaşi a decis punerea în libertate a lui Mihail Boldea, judecat pentru fapte de crimă organizată, la peste un an de la arestarea sa. Judecătorul a dispus înlocuirea măsurii arestării lui Boldea cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, decizia fiind contestată la instanţa supremă.
Curtea de Apel Iaşi a mai dispus eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Tudorel Vrânceanu, judecat în acelaşi dosar.
Instanţa Curţii de Apel Iaşi a arătat, în motivarea deciziei, că Mihail Boldea nu mai reprezintă un pericol social, iar riscul de a influenţa părţile din dosar a scăzut, după ce fostul deputat a stat arestat aproximativ un an.
Totodată, instanţa a precizat că Boldea nu are antecedente penale şi "chiar dacă a încercat să se sustragă urmăririi penale iniţiale, după ce a conştientizat urmările la care se supune, s-a prezentat de bunăvoie organelor de anchetă".
Mihail Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.
Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Ulterior, dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Galaţi la instanţa egală în grad din Iaşi, printr-o decizie a instanţei supreme.
Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 şi încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanţele i-au prelungit succesiv măsura.
Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.
"Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale", au precizat procurorii DIICOT.
Citeşte şi:
Motivarea deciziei de punere în libertate a lui Boldea: Nu poate influenţa martorii şi nu este pericol pentru ordinea publică
Citeşte şi:
Fostul deputat Mihail Boldea, pus în libertate
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Motivarea deciziei de punere în libertate a lui Boldea: Nu poate influenţa martorii şi nu este pericol pentru ordinea publică
Citește și: Fostul deputat Mihail Boldea, pus în libertate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe