- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Limita de la care băutul la volan devine infracţiune scade la 0,5 grame de alcool în sânge
Limita de alcoolemie de la care condusul sub influenţa alcoolului devine din contravenţie infracţiune scade de la 0,8 la 0,5 grame de alcool în sânge, potrivit unui amendament la proiectul de modificare a Codului rutier aprobat de Comisia juridică a Camerei, a declarat, joi, şeful Poliţiei Rutiere.
Limita de la care băutul la volan devine infracţiune scade la 0,5 grame de alcool în sânge (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
"Singurul aviz pe care Comisia juridică l-a dat până în momentul de faţă este reducerea alcoolemiei în sânge de la 0,8 la 0,5. Practic este o aliniere la normele europene, dar şi evoluţia din ultima perioadă a evenimentelor rutiere care se produc având ca circumstanţă agravantă consumul de alcool sau droguri a contribuit la luarea unei astfel de decizii", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.
Potrivit comisarului şef Lucian Diniţă, la proiectul de modificare a Codului rutier au fost aduse 487 de amendamente, printre care figurează şi sancţiuni mai dure pentru şoferii care depăşesc limita de viteză, conduc sub influenţa alcoolului sau agresiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
În privinţa depăşirii vitezei legale, Diniţă a precizat că se poartă discuţii cu privire la adoptarea unei variante, respectiv ori creşterea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce de la trei luni la un an, ori ca perioada să crească la un an după trei cazuri de depăşire a vitezei legale.
"În media s-a relatat că începând cu 1 ianuarie 2012 intră în vigoare noul Cod rutier. Comisia din Camera Deputaţilor l-a denumit aşa, dar sunt modificări şi completări la legea cadru care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi nu vor intra în vigoare la 1 ianuarie. Ele vor intra în vigoare în momentul în care Parlamentul va discuta cele 487 de amendamente care sunt formulate în momentul de faţă. Or acestea comportă timp, comportă, sigur, o gândire profundă, consultarea societăţii civile vizavi de aceste aspecte", a spus Lucian Diniţă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO