- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.06.2014, 12:48)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Director centru transfuzii: Donarea voluntară de sânge a scăzut în primul trimestru cu 2%
Donarea voluntară de sânge a scăzut în primul trimestru cu 2%, o scădere importantă întrucât nevoia de sânge este mare, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Bucureşti, precizând că principalii beneficiari sunt spitalele Floreasca, Fundeni şi spitalele judeţene Cluj, Timişoara şi Iaşi.
Urmărește
305 afișări
Director centru transfuzii: Donarea voluntară de sânge a scăzut în primul trimestru cu 2% (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a declarat miercuri, într-o conferinţă prilejuită de lansarea unei noi campanii de donare de sânge, că în 2012 au fost colectate 40.600 unităţi de sânge, iar în 2013 numărul a crescut la 46.212, anul trecut fiind înregistrată cea mai mare donare de sânge.
În schimb, în primul trimestru din 2014 se înregistrează o scădere cu 2%, ceea ce înseamnă o reducere importantă, a precizat Doina Goşa.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti pune această scădere a interesului pentru donare pe seama lipsei unui proiect de promovare a donării, dar şi a unor parteneriate care să asigure constant donatori fideli, cărora să nu le fie acordate tichete, ci pur şi simplu să doneze pentru că vor să facă acest gest.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"În majoritatea ţărilor, 80 la sută din colecta de sânge este făcută de Crucea Roşie. Noi nu avem o astfel de implicarea din partea Crucii Roşii, în schimb avem un parteneriat foarte bun cu Biserica Ortodoxă Română, care ne ajută la colectare benevolă de sânge, numai în cadrul unei singure campanii din 2013 fiind colectate peste 1.200 de pungi", a spus Doina Goşa.
Ea a precizat că cel mai deficitar sânge este cel cu Rh negativ, iar la Rh pozitiv este grupa A2 cea mai solicitată de către spitale.
Potrivit directorului Doina Goşa, principalii beneficiari ai sângelui provenit din donare sunt Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, Spitalul Judeţean Cluj, Spitalul Judeţean Timişoara şi Spitalul Judeţean Iaşi.
Campania de donare de sânge face parte din programul "O şansă pentru viaţă" care se desfăşoară de către Fundaţia Vodafone România, împreună cu Asociaţia React.
Acestea şi-au propus să renoveze şapte centre de tranfuzii din ţară în următorii doi ani, după centrul de la Bucureşti, respectiv cele din Buzău, Cluj-Napoca, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu.
Investiţia totală pe care Fundaţiei Vodafone România o va face pentru reabilitarea acestor şapte centre se ridică 360.000 de euro, dar investiţia totală a programului "O şansă pentru viaţă" este de aproximativ 800.000 de euro, a declarat Angela Galeta, directorul fundaţiei.
Ea a precizat că în cei şase ani de când, împreună cu Asociaţia React, desfăşoară programul "O şansă pentru viaţă" au fost organizate 656 de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, companiilor şi instituţiilor, precum şi patru campanii de informare, timp în care 120.000 de persoane au donat sânge, contribuind astfel la salvare a peste 170.000 de vieţi.
Începând de miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, celebrată în 14 iunie, se desfăşoară activităţi de donare benevolă de sânge. În cadrul acestor acţiuni, vineri vor fi amplasate trei corturi medicale în zonele Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Splaiul Independenţei, intrarea Politehnica, iar sâmbătă în Pacul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe