- Home
- Social
- SINAIA, (30.10.2012, 16:00)
- Daciana Ilie ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Director în CE: Sperăm în rezultate pozitive la auditul din noiembrie şi la reluarea plăţilor POSDRU
Peter Stub Jorgensen, director la Direcţia Employment a Comisiei Europene, a declarat marţi că speră ca rezultatele auditului pe care o misiune de experţi CE îl va face în noiembrie în România pe programul POSDRU să fie pozitive şi să permită reluarea plăţilor.
Urmărește
1424 afișări
Peter Stub Jorgensen (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Prezent, marţi, la Sinaia, unde a participat la conferinţa anuală "POSDRU- Principalul instrument pentru formare, ocupare şi incluziune socială din România" - 2012, Peter Stub Jorgensen, director pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune în cadrul Comisiei Europene, a afirmat că la nivelul CE proiectele pe POSDRU nu sunt tratate "individual sau unul câte unul".
Acesta a spus şi că pentru ca plăţile pe POSDRU către România să fie reluate este nevoie ca autorităţile române să depună o cerere de plată, însă aceasta nu a fost depusă până acum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Comisia nu este interesată în tratarea proiectelor individual sau unul câte unul. Sperăm ca rezultatele auditului din noiembrie să fie unele pozitive şi astfel aceste rezultate să ne permită reluarea plăţilor. Pentru ca plăţile să fie reluate este necesară depunerea unei cereri de plată din partea României pe care încă nu am primit-o. Această cerere de plată trebuie să mai conţină şi alte elemente, cum ar fi spre exemplu corecţiile financiare. Deci, dacă vom primi cerere de plată până la sfârşitul anului, acest lucru va însemna că România va reveni la situaţia normală. Aceste corecţii financiare nu înseamnă că România va pierde bani. Aceste fonduri vor rămâne intacte", a spus Peter Stub Jorgensen, întrebat de jurnalişti când vor fi deblocate plăţile către România pentru POSDRU.
Întrebat, la rândul său, cine anume va trebui să depună această cerere către Comisia Europeană, directorul general AM POSDRU, Cristian Ababei, prezent şi el la reuniunea de la Sinaia, a răspuns că o astfel de cerere trebuie depusă de către Autoritatea de Management.
Acesta a arătat că eventualele corecţii financiare aplicate proiectelor "nu înseamnă că România va pierde bani" şi că fondurile pentru POSDRU "vor rămâne intacte".
El a precizat că în acest moment în România sunt în implementare aproximativ 1.700 de proiecte pe POSDRU şi că între 300 şi 500 dintre acestea sunt "în dificultate".
La rândul său, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat: "După ce vom primi punctul de vedere în urma auditului CE din noiembrie, în măsura în care acesta va fi pozitiv, în sensul că respectăm toate metodologiile, imediat vom transmite toate aceste cereri către Comisia Europeană. Noi trebuie să avem garanţia că lucrăm bine. Imediat după această comisie vom putea să transmite către CE. Ei aşteaptă de la noi aceste cereri până în 21 decembrie".
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, în 10 octombrie, că plăţile pe programul POSDRU, aflat în presuspendare din august, ar putea fi reluate de către Comisia Europeană în decembrie, însă cu condiţia schimbării regulilor de gestionare a banilor europeni. De asemenea, Orban a precizat, luni, că nivelul corecţiilor financiare în procent de 25% propuse de Comisia Europeană pentru proiectele programului POSDRU se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro.
Citeşte şi:
Primele 1.400 cereri de rambursare din cadrul POSDRU vor fi plătite din buget de săptămâna viitoare
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Sulfina Barbu: ARD cere Guvernului dezintegrării să aloce la rectificare fonduri pentru beneficiarii POSDRU
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe