- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul CNH: Activitatea la Mina Uricani va fi supendată aproximativ zece zile
Activitatea de exploatare a cărbunelui de la Mina Uricani, unde sâmbătă a avut loc o explozie în care au murit cinci mineri, va fi supendată aproximativ zece zile, în zona afectată intervenindu-se pentru "securizare", a declarat, duminică, directorul general al CNH, Constantin Jujan.
Directorul CNH: Activitatea la Mina Uricani va fi supendată aproximativ zece zile (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)
"În momentul de faţă, zona este monitorizată de la suprafaţă, în continuare se lucrează la izolare prin construcţii specifice ale lucrărilor miniere, care au fost afectate de explozie. În acest timp, personalul minei nu va putea să îşi desfăşoare activitatea. În baza contractului colectiv de muncă, angajaţii vor beneficia de plata unei indemnizaţii echivalente cu salariul de bază plus sporul de vechime, până în momentul în care aceste lucrări din subteran vor fi puse în siguranţă", a spus Jujan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit sursei citate, aceste lucrări ar putea dura în jur de nouă-zece zile.
"Vom interzice accesul în subteran până la normalizarea situaţiei. În acest moment, expertiza tehnică ce se impune în astfel de situaţii nu poate fi efectuată tocmai din cauza condiţiilor dificile din subteran. După redeschiderea acestei zone, vom putea intra în subteran, pentru a elucida cauzele", a spus Jujan.
Directorul general al CNH a precizat că zona afectată de explozie este închisă şi va fi izolată şi se va introduce azot în spaţiul închis.
"După ce se inertizează lucrările miniere şi atmosfera va permite redeschiderea şi cercetarea acestor lucrări, precum şi scoaterea echipamentelor necesare expertizei, atunci se va putea face o cercetare în condiţii de siguranţă", a afirmat Jujan.
Jujan a amintit de un eveniment care a avut loc cu mai mulţi ani în urmă la Mina Vulcan, înainte de anul 1990, când o echipă de experţi care a coborât în subteran pentru prelevarea de probe necesare expertizei a fost surprinsă de o replică a primei explozii, toţi membrii echipei decedând.
O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.
În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO