- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (17.05.2017, 12:38)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Directorul RCS & RDS, Serghei Bulgac, urmărit penal pentru spălare de bani. Anunţul DNA a venit după comunicarea făcută de companie
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că directorului RCS & RDS, Serghei Bulgac, i s-a adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, anunţul iniţial fiind făcut de companie.
Urmărește
2009 afișări
Directorul RCS & RDS, Serghei Bulgac, înştiinţat oficial că e urmărit penal pentru spălare de bani
Potrivit DNA, procurorii au finalizat procedura de aducere la cunoştinţă a învinuirii şi faţă de celelalte persoane fizice şi juridice cercetate, respectiv faţă de Serghei Bulgac, la data faptei director general al SC RDS & RCS, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani, SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, SC BODU SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, dar şi pentru SC INTEGRASOFT SRL, la data faptei deţinută de SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 16:40, prezența la vot este de 39,83%. 7,1 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Geoană acuză manipulare prin exit-poll-uri: De ce minţiţi românii?
"Anterior, în aceeaşi cauză, aşa cum am informat prin comunicatul nr. 448/VIII/3 din 5 mai 2017, s-a dispus urmărirea penală faţă de următoarele persoane: DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, BENDEI IOAN, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, OPREA ALEXANDRU, la data faptei, directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, DINEI MIHAI, la data faptelor, coordonatorul activităţii juridice a aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, BĂDIŢĂ FLORIN-BOGDAN, la data faptelor administrator al SC BODU SRL şi BOGDAN-DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL", se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, remis miercuri MEDIAFAX.
Procurorii transmis că, în perioada aprilie 2009 - mai 2011, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei, administrator al SC RCS & RDS SA, în scopul atât de a îndeplini cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum şi de a îndeplini acte contrare acestora.
"Banii respectivi, au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de suspectul Bendei Ioan. Această sumă de bani a fost disimulată ulterior, sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat între SC Bodu SRL (controlată de inculpatul Dumitru Dragomir) şi compania de televiziune prin cablu", arată DNA.
Concret, în cursul anului 2008, la nivelul L.P.F. s-a organizat o licitaţie având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei Liga I „PARTENER”, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011.
În urma desfăşurării licitaţiei, consorţiul de firme menţionat a fost declarat câştigător, preţul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA).
În cursul anului 2009, în contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat L.P.F. acordarea unor condiţii contractuale mai avantajoase.
"În aceste împrejurări, inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-şi interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligaţiilor contractuale ale consorţiului, a solicitat reprezentanţilor companiei de televiziune prin cablu să intre într-un parteneriat de afaceri cu firma pe care acesta o controla. Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir să susţină interesele SC RCS & RDS SA la nivelul L.P.F., în legătură cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15.08.2009, între societatea controlată de preşedintele L.P.F., reprezentată de suspectul Bădiţă Florin-Bogdan şi compania administrată de suspectul Bendei Ioan s-a încheiat un contract de asociere în participaţiune. Conţinutul contractului a fost anume conceput de părţi astfel încât să creeze aparenţa unei asocieri tipice şi să mascheze cât mai bine voinţa lor reală internă, aceea de a da, respectiv de a lua mită", susţin procurorii.
În baza acestui contract, în perioada 18.08.2009 - 10.05.2011, compania de televiziune prin cablu a plătit SC Bodu SRL, în 27 de tranşe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei).
În perioada 2015-2016, părţile implicate în încheierea contractului de asociere în participaţiune, au acţionat pentru „spălarea” şi „curăţarea” sa de caracterul infracţional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia. Astfel, între cele trei societăţi comerciale au fost încheiate mai multe contracte, părţile preocupându-se exclusiv să confere contractului de asociere în participaţiune un caracter licit, în special în privinţa sumei de 3.100.000 euro.
Aceste operaţiuni au condus în final la cumpărarea de către SC RCS & RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere.
"De menţionat este faptul că, în acest demers infracţional a fost implicat, pe lângă celelalte persoane amintite în comunicatul anterior şi suspectul Serghei Bulgac care a cunoscut detaliile acestui „parteneriat” şi a semnat diverse documente încheiate în numele şi în interesul SC RCS & RDS SA. Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA.
Anterior, într-un comunicat de presă al Digi Communications, remis Bursei de Valori Bucureşti, şi compania a anunţat că directorul general al RCS & RDS S.A, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat în mod oficial că este urmărit penal în calitate de suspect, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.
"La data de 16 mai 2017, Dl. Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societăţii şi al RCS & RDS S.A., a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul Prospectului", se arată într-un comunicat de presă al Digi Communications, remis Bursei de Valori Bucureşti.
Compania mai precizează că a adus la cunoştinţa investitorilor şi că "Direcţia Naţională Anticorupţie din România („DNA”) a înştiinţat în mod oficial (i) la data de 5 mai 2017, actuali şi foşti membri ai conducerii societăţii RCS & RDS S.A.,filiala principală a Societăţii, cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceştia, în calitate de suspecţi în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, în legătură cu un contract de asociere în participaţiune încheiat în anul 2009 între RCS&RDS S.A.şi Bodu S.R.L., având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflată în Bucureşti şi (ii) la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceasta în calitate de suspect, în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte".
"Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente", potrivit sursei citate.
Pe 5 mai 2017, DNA a început urmărirea penală faţă de mai multe persoane, printre care Dumitru Dragomir, fost şef LPF, şi trei persoane care au avut funcţii de conducere în cadrul companiei RCS-RDS. Fostul şef al Ligii este acuzat că ar fi cerut de la reprezentanţii companiei de televiziune 3,5 milioane de euro. Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani. De asemenea, si fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, este cercetat pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani, fără nicio măsura preventivă.
În aceeaşi cauză, s-a început urmărirea penală pentru dare de mită şi spălare de bani faţă de Ioan Bendei, la data faptelor administrator al unei companii de televiziune prin cablu. Oprea Alexandru, la data faptei directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, este acuzat de complicitate la dare de mită iar Mihai Dinei, coordonatorul activităţii juridice a aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, este anchetat pentru complicitate la dare de mită şi la spălare de bani. Florin Bogdan Bădiţă, administratorul unei firme care ar fi fost controlată dei Dumitru Dragomir, este acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.
"În perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu precum şi de a îndeplini acte contrare acestora. Banii respectivi, au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, încheiat la data de 08.04.2008 între L.P.F. şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de suspectul Bendei Ioan", a anunţat DNA.
Banii ar fi fost disimulaţi ulterior sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat între o firmă care ar fi fost controlată de Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu. În anul 2008, la nivelul Ligii Profesioniste de Fotbal s-a organizat o licitaţie având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiţiei Liga I „PARTENER”, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009-2010 şi 2010-2011, licitaţia fiind câştigată de firmele reprezentate de Ioan Bendei, preţul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA). Ulterior, în anul 2009, în contextul crizei economice, firmele câştgătoare ar fi solicitat Ligii acordarea unor condiţii contractuale mai avantajoase, spun procurorii.
"În aceste împrejurări, inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-şi interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligaţiilor contractuale ale consorţiului, a solicitat reprezentanţilor companiei de televiziune prin cablu să intre într-un parteneriat de afaceri cu o firmă pe care acesta o controla, mai spun procurorii. Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir să susţină interesele companiei de televiziune prin cablu la nivelul L.P.F., în legătură cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15.08.2009, între societatea controlată de preşedintele L.P.F., reprezentată de suspectul Bădiţă Florin-Bogdan şi compania administrată de suspectul Bendei Ioan s-a încheiat un contract de asociere în participaţiune", transmite DNA.
Potrivit sursei citate, "conţinutul contractului a fost anume conceput de părţi astfel încât să creeze aparenţa unei asocieri tipice şi să mascheze cât mai bine voinţa lor reală internă, aceea de a da, respectiv de a lua mită."
În baza contractului, în perioada 2009-2011, firma de televiziune ar fi primit societăţii controlate de Dumitru Dragomir, în 27 de tranşe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei), mai spun procurorii.
Citeşte şi: Cristi Danileţ: Mă opun categoric desecretizării în totalitate a arhivei SIPA. Nu trebuie să devină instrumente de ameninţare sau batjocorire a judecătorilor şi procurorilor
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe