- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DNA: 32 de poliţişti arestaţi în dosarul Albiţa, pentru cei opt lăsaţi liberi se va face recurs
Curtea de Apel a dispus arestarea a 32 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa şi a lăsat în libertate alţi opt, deciziile de cercetare în libertate urmând să fie atacate cu recurs de procurorii anticorupţie, informează, miercuri, DNA.
DNA: 32 de poliţişti arestaţi în dosarul Albiţa, pentru cei opt lăsaţi liberi se va face recurs (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Procurorii anticorupţie fac cercetări penale faţă de 40 lucrători de poliţie de frontieră de la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Albiţa, judţul Vaslui, acuzaţi de luare de mită, în formă continuată şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, potrivit sursei citate.
În acest caz sunt acuzaţi comisarul de poliţie de frontieră, Daniel Cristian Corban, şeful PTF Albiţa (trei fapte) şi 16 agenţi principali de poliţie de frontieră, respectiv Ioan Balahura pentru 14 fapte, Claudiu Cătălin Alistar pentru 20 de fapte, Constantin Tănasă pentru 15 fapte, Radu Daniel Gîrţu pentru 25 de fapte, Iordan Bălţatu pentru 64 de fapte, Vlad Grigorescu pentru 24 de fapte, George Ionescu pentru 56 de fapte, Cătălin C. Popa pentru 14 fapte, Cătălin Bogdan Cherciu pentru 13 fapte, Ciprian Cristi Racoviţă pentru 11 fapte, Lucian Alexandru Luca pentru 12 fapte, Marius Sebastian Ciobanu pentru opt fapte, Maria Ruxandra Albuşan pentru 17 fapte, Marius Florin Gavriliţă pentru 15 fapte, Florin Onilă pentru zece fapte şi Ciprian Emil Paveliuc pentru patru fapte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi afirmă că acesta încearcă să declanşeze al Treilea Război Mondial, înainte ca tatăl său să preia mandatul
-
Operaţiunea Şcoala. 50 de percheziţii în dosare de trafic de droguri în şcoli
-
Ţările nordice distribuie ghiduri de supravieţuire cetăţenilor, pe fondul temerilor de război
Alături de aceştia mai sunt cercetaţi şi cinci agenţi şefi adjuncţi de poliţie de frontieră, respectiv Cătălin N. Popa pentru 18 fapte, Gabriel Gelu Marcu pentru 14 fapte, Corneliu Panaite pentru patru fapte, Ciprian Nicolae Popovici pentru 13 fapte şi Decebal Bejan pentru şapte fapte.
În anchetă mai sunt acuzaţi şase agenţi şefi de poliţie de frontieră, respectiv Traian Tătaru pentru 19 fapte, Traian Mazdrag pentru 16 fapte, Gheorghe Carp pentru 33 de fapte, Corneliu Florea pentru zece fapte, Romică Petcu pentru patru fapte şi Petruţ Porumboiu pentru patru fapte.
DNA cercetează şi 12 agenţi de poliţie de frontieră, respectiv pe Adrei Alin Nechita pentru 17 fapte, Mirel Dănuţ Cornea pentru 38 de fapte, Adrian Marius Pascal pentru 15 fapte, Rareş Ionuţ Forţu pentru şase fapte, Octavian Mardare pentru 23 de fapte, Marius Frenţescu pentru 18 fapte, Ionuţ Alin Taragan pentru nouă fapte, Vlad Polojan pentru 16 fapte, Raimond Narcis Bîrlad pentru şapte fapte, Lucian Dieac pentru opt fapte, Vlad Asimine pentru patru fapte şi Valentin George Lădaru pentru 16 fapte.
Procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi au decis reţinerea acestora pentru 24 de ore, iar marţi şi miercuri Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerile procurorilor anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a 32 dintre cei 40 de acuzaţi.
Daniel Cristian Corban, şeful PTF Albiţa şi agenţii de poliţie Ioan Balahura, Andrei Alin Nechita, Constantin Tănasă, Rareş Ionuţ Forţu, Petruţ Porumboiu, Radu Daniel Gîrţu şi Octavian Mardare au fost lăsaţi în libertate de Curtea de Apel Bucureşti care a decis faţă de aceştia interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile. Faţă de această decizie, procurorii au declarat recurs, mai notează sursa citată.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, cei 40 de inculpaţi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mită, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, pentru a trece cu vederea şi a nu constata infracţiuni, contravenţii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a României.
În cele mai multe situaţii era vorba de a permite introducerea pe teritoriul României a unor cantităţi de produse accizabile, în general ţigări, peste limita legală. De multe ori, mita a fost pretinsă doar pentru simpla îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, adică aplicarea ştampilei de tranzit a frontierei de stat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO