DNA a solicitat documente despre casele construite de copiii primarului Nicolae Robu

Procurorii DNA au solicitat Primăriei Timişoara mai multe documente de la Direcţia de Urbanism care au stat la baza emiterii unor autorizaţii de construcţie, printre care şi cele referitoare la casele pe care le ridică cei doi copii ai lui Nicolae Robu, a declarat, marţi, edilul.

327 afișări
Imaginea articolului DNA a solicitat documente despre casele construite de copiii primarului Nicolae Robu

Timişoara: DNA a solicitat documente despre casele construite de copiii primarului Nicolae Robu

Întrebat, marţi, de jurnalişti, într-o conferinţă de presă, despre documentele cerute de procurorii DNA, în timpul percheziţiilor de luni, şi dacă au legătură cu imobilele construite de cei doi copii ai săi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a confirmat. Edilul a precizat, totodată, că, cel mai probabil, procurorii anticorupţie au venit la sediul instituţiei pentru a solicita documentele în urma unei reclamaţii.

„Acolo se construiesc case înşiruite. Două dintre cele şase înşiruite, care sunt în pachete de câte trei, sunt ale copiilor mei. Presupun că cineva a făcut o reclamaţie, însă vreau să vă spun că totul este corect. Am atras atenţia ca nu cumva să se greşească cu ceva şi să vină cineva ulterior şi să acuze vreo favorizare. Nu cred că are nimeni pretenţia ca copiii unui demnitar să nu aibă toate drepturile fireşti de cetăţean, nu trebuie să aibă privilegii”, a spus Nicolae Robu.

Acesta a precizat că cei doi copii ai săi ai avut „necazuri”, din cauza poziţiilor sale.

„Ambii sunt doctori ingineri, le-am recomandat nici să nu publice în România. Probabil că la câtă răutate văd, unii o să pună succesele lor pe seama poziţiilor importante ale tatălui. Ei m-au ascultat şi au lucrări publicate pe tot mapamondul", a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timişoarei a declarat că, luni, procurorii DNA au solicitat angajaţilor instituţiei, în total, documentele pentru opt autorizaţii de construcţie şi certificatele de urbanism conexe.

„Am văzut cum presă nepresă din nou a fabulat. Nu a fost nicio percheziţie, nicio descindere în forţă a poliţiştilor şi procurorilor DNA la Primăria Timişoara. Ieri (luni – n.r.), la o anumită oră, mai de dimineaţă, s-au prezentat doi procurori de la DNA, mi-au prezentat o adresă şi mi-au explicat şi conţinutul ei, prin care se cereau documente despre parcă opt autorizaţii de construcţie şi un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un PUD şi certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit personal să poată discuta cu cei din Direcţia de Urbanism pentru că la o altă solicitare legată de alte autorizaţii de construcţie nu s-au dat din prima toate documentele cerute şi a fost nevoie să revină să le explice că ceva lipseşte. I-am chemat pe directorul Direcţiei de Urbanism şi pe şefa de la autorizări. Procurorii au explicat ce le trebuie. Asta a fost tot. A fost o discuţie firească”, a mai sous Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a afirmat că nu are nicio emoţie în privinţa cercetărilor în acest caz.

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Primăriei Timişoara, şi au solicitat mai multe documente de la Direcţia de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizaţii şi certificate. Asta în condiţiile în care există diferenţe în ceea ce priveşte regimul de înălţime aprobat în cazul unor imobile de către Primăria Timişoara.

Taguri:
dna,
robu,
casă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici