- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.05.2014, 22:46)
- Departamentul Social - Mediafax
DNA: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au cerut şi primit bani, carne, făină, cherestea şi haine
Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti (TB) care au ajuns, luni, la DNA au cerut şi primit atât sume de bani - între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună -, cât şi bunuri, de la carne, şi făină la cherestea şi obiecte vestimentare, susţin procurorii anticorupţie.
Urmărește
721 afișări
DNA: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au cerut şi primit bani, carne, făină, cherestea şi haine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Banii şi bunurile erau cerute şi primite de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari şi administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată.
"Cei patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri (carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale", arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Anchetatorii mai susţin că, potrivit probelor din dosar, până în acest moment al urmăririi penale, judecătorii Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit bani sau bunuri în scopul: de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor; modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari; desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari; atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolvenţă; exercitării influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 20:05
-
astăzi, 19:23
-
astăzi, 17:44
• Vicepreşedintele parlamentului slovac, în vizită la Moscova. Agenda discuţiilor
-
astăzi, 16:30
• Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
-
astăzi, 15:24
-
astăzi, 14:59
• Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
-
astăzi, 14:42
-
astăzi, 13:47
• Iranul desfăşoară exerciţii militare în apropierea unităţilor nucleare
-
astăzi, 13:07
• Veşti bune pentru români: A crescut nivelul deducerii personale
-
astăzi, 12:13
• Alegeri prezidenţiale în Croaţia. Favorit este preşedintele în exerciţiu
-
astăzi, 11:27
• Simion: Nu ne eschivăm, este un protest al poporului român, noi doar oferim platforma legală
-
astăzi, 11:01
• Serbia, între sancţiunile SUA şi criza gazelor: lovitură dublă pentru Belgrad
-
-
astăzi, 10:36
-
astăzi, 10:20
• Explozie într-un restaurant din Cehia. Şase persoane au murit
DNA a solicitat Secţiei de judecători a CSM, luni seară, aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a celor patru judecători.
Anterior, tot luni, anchetatorii le-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect judecătorilor Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan. Primii trei au fost aduşi la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Moldovan a venit singur, după ce a fost căutat de anchetatori inclusiv la locuinţa sa din Voluntari.
După ce au fost în faţa anchetatorilor, magistraţii au plecat, pe rând, de la DNA. Ultimul a plecat Moldovan, care a declarat că nu a luat mită şi că a avut "discuţii amiabile" cu procurorii.
Dacă CSM va încuviinţa reţinerea şi arestarea judecătorilor, aceştia vor ajunge în arest.
În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI).
Citește pe alephnews.ro: Ana Dumbravă a câștigat al treilea titlu consecutiv de „Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume”
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe