Imaginile au fost obţinute de o cameră de monitorizare a faunei montată de specialiştii Romsilva în cadrul unei acţiuni care vizează traseele animalelor din Parcul Naţional Piatra Craiului.
„Imagini excepţionale cu doi lupi într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului. Identificarea culoarelor de trecere dintre Piatra Craiului şi Bucegi este una din activitatile proiectului ConnectGreen. Monitorizarea faunei se face pe baza observaţiilor din teren, după urme sau cu ajutorul camerelor de monitorizare, instalate de specialiştii Romsilva”, scrie pe pagina de Facebook a regiei naţionale.
Parcul National Piatra Craiului are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare sunt acoperite cu păduri.
Ultima dată când au fost surpinşi lupi, a fost în octombrie 2020. O haită de lupi a fost filmată în timp ce se deplasa într-o pădure din judeţul Neamţ.
România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa. Aceste animale atacă în haită şi dirijează prada în locuri în care aceasta îşi pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.
Lupul este un carnivor care trăieşte în haită şi are un rol important în menţinerea echilibrului ecologic şi a unor ecosisteme natural sănătoase.
Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze ziua şi noaptea.