Doi turişti, atacaţi şi răniţi de un urs în staţiunea Slănic Moldova

Doi turişti din Republica Moldova au fost atacaţi de un urs duminică în apropierea unui hotel din staţiunea Slănic Moldova, jandarmii intervenind în zonă după un apel la 112.

335 afișări
Imaginea articolului Doi turişti, atacaţi şi răniţi de un urs în staţiunea Slănic Moldova

Doi turişti, atacaţi şi răniţi de un urs în staţiunea Slănic Moldova

Jandarmii băcăuani au intervenit duminică, după un apel la numărul unic de urgenţă 112, la ora 10:54.

Jandarmii au fost direcţionaţi în zona unei unităţi de cazare, unde un bărbat şi soţia acestuia au fost răniţi de un urs.

Jandarmii i-au găsit pe bărbatul în vârstă de 27 de ani şi pe soţia sa de 24 de ani în zona unităţii de cazare a acestora. Cei doi se aflau în plimbare alături şi de alţi turişti, când au fost atacaţi din spate de un urs, dar au avut noroc de faptul că, după câteva momente, animalul s-a îndepărtat şi a renunţat la intenţiile agresive din cauza zgomotelor făcute de turişti.

Turiştii au avut nevoie de îngrijiri de specialitate şi erau foarte speriaţi, fiind preluaţi de un echipaj medical sosit la faţa locului şi transportaţi la UPU Oneşti.

Au fost suplimentate efective de jandarmi, care vor rămâne în zonă şi vor patrula, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol. De asemenea, a fost transmis de către ISU Bacău un mesaj Ro-alert.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici