- Home
- Social
- REŞIŢA, (13.02.2015, 19:09)
- Dana Pasca , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dosar de urmărire penală deschis în cazul barjei scufundate în Dunăre
Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, a deschis un dosar de urmărire penală în cazul barjei încărcate cu 847 de tone de îngrăşământ ambalat în saci care s-a scufundat, miercuri, în Dunăre, fiind desfăşurate cercetări pentru distrugerea sau avarierea unei nave.
Urmărește
207 afișări
Dosar de urmărire penală deschis în cazul barjei scufundate în Dunăre (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Public, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă a fost constituit un dosar în care se fac cercetări fiind începută urmărirea penală pentru distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Decizia vine după ce, miercuri, în apele fluviului Dunărea, în apropierea Portului Moldova Veche, s-a scufundat o barjă având la bord 847 de tone de îngrăşământ ambalat în saci din folie de plastic, protejaţi la rândul lor cu saci de rafie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
"Din verificările efectuate de către organele abilitate, până la acest moment nu s-au constatat urme de poluare a apei, desfăşurându-se operaţiuni de recuperare a încărcăturii", se arată în comunicat.
Incidentul s-a petrecut pe fluviul Dunărea, în apropierea portului Moldova Veche, miercuri, în jurul orei 14.00. Barja făcea parte dintr-un convoi se deplasa dinspre Vukovar (Croaţia) spre Moldova Veche.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" din judeţul Caraş-Severin anunţau că echipajul de pe nava care s-a scufundat a reuşit să se transfere în timp util pe o altă barjă din convoi, înainte de sosirea echipajelor de intervenţie.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Afacerilor Interne, barja care s-a scufundat în Dunăre avea la bord 847,9 tone de fertilizant agricol, ambalat în saci de plastic, şi făcea parte dintr-un convoi alcătuit din nava Baziaş, două barje şi trei şlepuri, care fuseseră încărcate într-un port din Croaţia, cu destinaţia Moldova Veche.
În urma incidentului, nu au existat victime, dar vicepremierul Gabriel Oprea, preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), a ordonat Centrului Operaţional de Comandă al Guvernului şi Platformei de Coordonare Operaţională - structuri subordonate CNSSSU - să verifice gradul de risc potenţial pentru mediul înconjurător.
La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor precizau, într-un comunicat de presă, că încărcătura barjei, o "substanţă de tip îngrăşământ NPK, utilizat în agricultură", a fost ambalată integral în saci.
"Încărcătura barjei scufundate este ambalată integral în saci cu folie dublă de polietilenă (insolubili în apă) şi rafie, posibilele efecte asupra ecosistemului fluviului Dunărea sau asupra calităţii apei fiind reduse", se arăta în comunicat.
Ministerul Mediului a dispus, totodată, ca Administraţia Naţională Apele Române să asigure monitorizarea permanentă a calităţii apelor pe mai multe secţiuni de control, pe durata recuperării încărcăturii scufundate.
"Cu toate că la această oră evenimentul înregistrat la Moldova Veche constituie un incident petrecut pe fluviul Dunărea şi nu o poluare accidentală, Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă a dispus informarea cu caracter preventiv a statelor riverane Dunării, situate în aval de locul producerii incidentului, în baza Convenţiei internaţionale pentru protecţia fluviului Dunărea", mai arăta sursa citată.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe